Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Προχωρά κανονικά το πρόγραμμα αναβάθμισης των δυνατοτήτων των φρεγατών του τουρκικού Ναυτικού


Παραδόθηκαν το 2010 στο τουρκικό Ναυτικό οι πρώτες συλλογές εκτοξευτών Mk41 VLS για την αναβάθμιση των αντιαεροπορικών δυνατοτήτων των φρεγατών MEKO-200 Track-IIA και O.H.Perry. Πιο συγκεκριμένα παραδόθηκαν 3 από τις 6 συλλογές Mk41 VLS Baseline VII για εγκατάσταση στις φρεγάτες O.H.Perry και MEKO-200 Track-IIA, ενώ οι υπόλοιπες συλλογές μεταξύ αυτών και αυτές που προορίζονται για την αναβάθμιση των υπαρχόντων συστημάτων Mk41VLS των φρεγατών MEKO-200 Track-IIB επίσης στο επίπεδο Baseline VII θα έχουν παραδοθεί μέχρι το 2013.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης των αντιαεροπορικών δυνατοτήτων των φρεγατών του τουρκικού Ναυτικού περιλαμβάνει την εγκατάσταση του συστήματος Mk41 VLS Baseline VII σε 4 φρεγάτες O.H.Perry, 2 φρεγάτες MEKO-200 Track-IIA και την αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματος Mk41 VLS Baseline IV στο επίπεδο Baseline VII. Επιπρόσθετα τα πλοία θα εξοπλιστούν με ραντάρ 3D SMART-S, σύστημα Link-11/16/22, Σύστημα Διαχείρισης Μάχης GENESIS και δυνατότητα αξιοποίησης 32 βλημάτων ESSM έκαστο.

Ένα ακόμα πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει αφορά τον εκσυγχρονισμό των 4 MEKO-200 Track-I με την εγκατάσταση ηλεκτροπτικού συστήματος 3ης γενιάς της τουρκικής εταιρείας ASELSAN, ανακατασκευή των συστημάτων ραντάρ, νέα συστήματα επικοινωνιών, νέα συστήματα ESM/ECM, ενώ το 2012 ξεκινά η εγκατάσταση του Συστήματος Διαχείρισης Μάχης GENESIS το οποίο αντικαθιστά το σύστημα TACTICOS.

Κατα τα άλλα η τουρκική κυβέρνηση ακόμα και σήμερα προτείνει στην ελληνική την αμοιβαία μείωση των αμυντικών δαπανών των δύο κρατών. Τα σχόλια δικά σας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP