Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΤΗ "ΓΩΝΙΑ" ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ


"Xoντρά" παιχνίδια παίζονται στη Μεσόγειο Θάλασσα, με τους Τούρκους να προσπαθούν να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Τί θέλουμε να πούμε; Η Τουρκία, όπως άλλωστε αποκαλύφθηκε και στο σχέδιο "Βαριοπούλα", θέλει να δημιουργήσει τεχνητή ένταση με την Ελλάδα, γιατί έχουν μεγάλα συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Δεν είναι, όμως, μόνοι τους, γιατί σε αυτή τη διένεξη Ελλάδας-Τουρκίας, θα εμπλακούν και εταιρείες κολοσσοί, που θέλουν να αποκομίσουν κέρδη. Επομένως, οι καλές σχέσεις με την Τουρκία και τα όσα ειπώθηκαν (ή δεν ειπώθηκαν) στο Ερζερούμ, μπορεί να έχουν και άλλη ερμηνεία. Γιατί, στην Τουρκία, οι στρατιωτικοί ποτέ δεν σταμάτησαν να κάνουν "κουμάντο", που σημαίνει ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας για ανάπτυξη "φιλίας" μπορεί να πέσουν στο κενό.

Η ΕΥΠ φέρεται πως γνωρίζει το σχέδιο των Τούρκων, εκοπονώντας, μάλιστα, σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής απειλής. Μάλιστα, όπως διαρρέεται, άρματα μάχης και όχι μόνο έχουν πάρει θέσεις μάχης, στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, ενώ και τα νησιά του Αιγαίου, που συνορεύουν με τα τουρκικά παράλια, έχουν ενισχυθεί με άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων .

Στις όλες αυτές διεργασίες εμπλέκεται και η Ρωσία, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, περιμένοντας να δράσει και να υπερασπιστεί τη θέση της για τα θέματα της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

http://www.liako.gr/news/home/30083-mediterannean-sea-greece.html

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP