Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η ΟΜΟΦΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.


Τo διμηνιαίο περιοδικό εξωτερικής πολιτικής FOREIGN POLICY με τίτλο «Do Ask Must Tell» δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του άρθρο για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι στον τούρκικο στρατό με την υπογραφή του Piotr Zalewski, ανταποκριτή στην Τουρκία του πολωνικού ειδησεογραφικού περιοδικού Polityka.
Όπως αναφέρεται, αν και αρκετές χώρες του ΝΑΤΟ επιτρέπουν την υπηρεσία στο στρατό στους δηλωμένους ομοφυλόφιλους, στην Τουρκία απαγορεύεται ξεκάθαρα και τιμωρείται μάλιστα, αναφέρονται οι δηλώσεις της υπουργού Γυναικείων και Οικογενειακών Υποθέσεων Selma Aliye Kavaf που δήλωσε πως «η ομοφυλία είναι μια αρρώστια που απαιτεί θεραπεία».
Στο άρθρο αναφέρεται πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να υπηρετήσουν στον στρατό, με αποτέλεσμα πολλοί στρατεύσιμοι, προκειμένου να αποφύγουν τον κοινωνικό χλευασμό, να κρύβουν την σεξουαλική επιλογή τους. Επιπλέον, όσοι το παραδέχονται ανοιχτά, αντιμετωπίζουν άσχημη αντιμετώπιση μέχρις ότου να πάρουν απαλλαγή - όπως, μεταξύ άλλων, ατέλειωτες υποτιμητικές εξετάσεις σε νοσοκομεία ή την υποχρέωση να προσκομίσουν φωτογραφίες που να αποδεικνύουν την «παθητική ομοφυλία» τους.

http://www.foreignpolicy.com/articles/2010/12/03/do_ask_must_tell

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP