Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Καρογιάν: "Η τουρκική πολιτική δεν αλλάζει"


Δεν αλλάζει η τουρκική πολιτική, δεν αλλάζουν οι στόχοι της, δεν αλλάζουν οι επιδιώξεις της, δεν αλλάζει η συμπεριφορά της, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, προσθέτοντας πως «είναι γι’ αυτό το λόγο που εμείς θα πρέπει να μείνουμε σταθεροί στις δικές μας θέσεις, στις δικές μας αρχές». Κληθείς να σχολιάσει, μετά το τέλος του τρισάγιου και της κατάθεσης στεφάνων στον τάφο του αείμνηστου τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή», ο κ. Καρογιάν είπε ότι η συνέντευξη Μπαγίς είναι «ένα από τα ίδια».

Είναι «η συνήθης τουρκική πολιτική, η οποία επαναλαμβάνεται. Δεν αλλάζει η τουρκική πολιτική, δεν αλλάζουν οι στόχοι της, δεν αλλάζουν οι επιδιώξεις της, δεν αλλάζει η συμπεριφορά της. Είναι γι’ αυτό το λόγο λοιπόν που εμείς θα πρέπει να μείνουμε σταθεροί στις δικές μας θέσεις, στις δικές μας αρχές. Να μείνουμε σταθεροί σε αυτά τα οποία πιστεύουμε και τα οποία διεκδικούμε. Δεν πρόκειται η Τουρκία να αλλάξει άποψη, ούτε και να αλλάξει θέση. Είναι γι’ αυτό το λόγο λοιπόν που εμείς θα πρέπει καθημερινά να δίνουμε μάχες και αγώνες για να πληρώνει τίμημα η Τουρκία για τη συνεχιζόμενη κατοχή. Να πληρώνει τίμημα γιατί συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, να δίνουμε μάχες για να συνεχίσει η Τουρκία να καταδικάζεται για την περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και την παραγνώριση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ», πρόσθεσε.


Μνημόσυνο Τάσσου Παπαδόπουλου
-------------------------
Αναφερόμενος στο σημερινό ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Καρογιάν είπε: «Τιμούμε σήμερα τον Τάσσο Παπαδόπουλου, τον πολιτικό, τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον άνθρωπο».
«Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν ένας φλογερός πατριώτης, ένας τίμιος αγωνιστής, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση και αποφασιστικότητα αρχές και αξίες. Οι δικές του παρακαταθήκες είναι και δικές μας παρακαταθήκες. Οι δικοί του αγώνες είναι και δικοί μας αγώνες. Οι δικές του προσδοκίες και δικές μας προσδοκίες. Ολοι εμείς, λοιπόν, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φανούμε αντάξιοι και της ιστορίας τους και των αγώνων του. Να φανούμε αντάξιοι στην ιστορία, αλλά και στις προοπτικές της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληξε.


Οικονομία
--------
Ερωτηθείς για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Καρογιάν είπε ότι σέβεται με απόλυτο τρόπο το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν αυτά που θεωρούν δίκαια.
«Σέβομαι τις εργασιακές θέσεις, σέβομαι το δικαίωμα του κάθε οργανωμένου συνόλου να διατυπώνει ελεύθερα τις απόψεις, τις κρίσεις, τις αξιολογήσεις και τις επικρίσεις. Δεν πρόκειται να σταματήσω ποτέ από το να δηλώνω πλήρη σεβασμό, ακόμα και στο δικαίωμα της απεργίας. Απ’ εκεί και πέρα, όμως, όλοι συνειδητοποιούμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τον τόπο μας. Δεν χρειάζονται συνθήματα, ούτε και εύηχες ατάκες. Εκείνο που χρειάζεται είναι συνέργεια όλων για να μπορέσει ο τόπος να βγει από την κρίση και να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία τις προοπτικές σε σχέση με την κυπριακή οικονομία», συμπλήρωσε.
Αυτό το πακέτο μέτρων, είπε ο κ. Καρογιάν, «σίγουρα εάν με ρωτούσατε εάν είναι το πιο ισορροπημένο, η απάντηση μου είναι όχι».
«Εάν με ρωτούσατε εάν είναι το πιο δίκαιο η απάντηση μου είναι όχι. Ομως, εδώ υπάρχουν δύο φιλοσοφίες: ή να μην κάνουμε τίποτε ή να λάβουμε μέτρα. Το να μην κάνουμε τίποτε σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι θα κάνουν για μας τους επόμενους μήνες. Και αυτά που θα κάνουν οι άλλοι για μας θα είναι πολύ πιο οδυνηρά, θα είναι πολύ πιο σκληρά και θα αγγίξουν στην πράξη, πλέον, τα δικαιώματα, αλλά και τα κεκτημένα και των εργαζομένων, αλλά και τα κεκτημένα της κυπριακής οικονομίας. Από την άλλη πλευρά, πρέπει κατά την άποψη μας, να ληφθούν μέτρα για να μπορέσουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης, να βελτιώσουμε το δημοσιονομικό μας έλλειμμα και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες έτσι που πραγματικά να κτυπηθεί η ανεργία η οποία καλπάζει και, ταυτόχρονα, να συγκρατηθούν οι δαπάνες του δημοσίου που είναι μια ανοιχτή πληγή», ανέφερε.
Χρειάζονται μέτρα, συνέχισε ο κ. Καρογιάν και πρόσθεσε ότι «από την άλλη πλευρά, όμως, εμείς λέμε ότι δεν θα μείνουμε αδιάφοροι σε αυτά τα προβλήματα και τις προκλήσεις της κυπριακής οικονομίας».
«Δεν πρόκειται να χαϊδεύουμε τα αυτιά. Προτιμούμε να είμαστε ειλικρινείς, τώρα, παρά να κλάψουμε αργότερα. Γι’ αυτό το λόγο, εμείς ως ΔΗΚΟ ανεξαρτήτως των όποιων επιμέρους απόψεων, προσεγγίσεων και θέσεων που είχαμε και έχουμε, γιατί αυτό το πακέτο είναι ένα προϊόν συμβιβασμού, θα συνεχίσουμε με ένα δημιουργικό και ουσιαστικό τρόπο να προσπαθούμε να θέσουμε τις προϋποθέσεις, αλλά και το υπόβαθρο για να μπορέσει η κυπριακή οικονομία να εξέλθει της οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη που θα οδηγήσει και σε κοινωνική ευημερία», συμπλήρωσε.

ikypros

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP