Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Εξαγωγές ύψους 600 εκατ. δολαρίων εξασφάλισαν για το 2011 οι τουρκικές πολεμικές βιομηχανίες


Εξαγωγικά συμβόλαια συνολικού ύψους 600 εκατ. δολαρίων εξασφάλισαν για το 2011 οι τουρκικές πολεμικές βιομηχανίες. Πιο ειδικά ο μεγαλύτερος πελάτης για την τουρκική πολεμική βιομηχανία αποδεικνύεται το Αζερμπαϊτζάν το οποίο πρόκειται να θέσει το 2011 σε τρείς τουρκικές πολεμικές βιομηχανίες συμβόλαια συνολικού ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

Οι εταιρείες αυτές είναι η κρατική ΜΚΕΚ η οποία κατασκευάζει φορητό οπλισμό και πυρομαχικά, η OTOKAR η οποία κατασκευάζει τεθωρακισμένα οχήματα, και η επίσης κρατική Roketsan η οποία κατασκευάζει ρουκέτες και στο άμεσο μέλλον αντιαρματικούς πυραύλους (UMTAS και OMTAS). Επιπρόσθετα τα τουρκικά ναυπηγεία Dearsan έλαβαν από το Τουρκμενιστάν παραγγελία ύψους 100 εκατ. δολαρίων για την ναυπήγηση 2 περιπολικών ανοικτής θαλάσσης τύπου YTKB-400 όμοια με αυτά που το τουρκικό Ναυτικό ναυπηγεί αυτήν την περίοδο τα οποία θα φέρουν ένα δίδυμο πυροβόλο των 40 χλστ και δύο τηλεχειριζόμενες πλατφόρμες οπλισμού STOP της τουρκικής κρατικής εταιρείας Aselsan.
Υπενθυμίζεται ότι το 2010 η εταιρεία Aselsan υπέγραψε συμφωνία ύψους 204 εκατ. δολαρίων με το Αζερμπαϊτζάν για την παραγωγή ασυρμάτων και ηλεκτροπτικού υλικού.

defencenet

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP