Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το PKK κατηγορεί το Ισραήλ ότι βοηθά τις τουρκικές αρχές


Ο ηγέτης των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Μουράτ Καραγιλάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βοηθάει τις τουρκικές αρχές να «καταπιέζουν και να εξοντώνουν» τους Κούρδους προμηθεύοντας όπλα στην Άγκυρα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ».

«Στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, εμείς (οι Κούρδοι) και το Ισραήλ ήμασταν φίλοι. Σας θαυμάζαμε. Όμως από τότε που το Ισραήλ αύξησε τη στρατιωτική συνεργασία του με την Τουρκία, ανήκετε σε αυτούς που συμμετέχουν στην καταπίεση και την εξόντωσή μας», λέει ο Μουράτ Καραγιλάν στη συνέντευξη αυτή για την ισραηλινή τηλεόραση, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει η «Χααρέτζ».

«Είναι προφανές ότι το Ισραήλ πρέπει να έχει σχέσεις με την Τουρκία. Όμως γιατί σε βάρος μας; Γιατί να πρέπει να το πληρώνουμε με τη ζωή μας;», αναρωτήθηκε εκτιμώντας ότι, μετά τη ναζιστική γενοκτονία, οι Ισραηλινοί θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που θα νοιάζονταν για τους διωγμούς σε βάρος των Κούρδων.

«Όλος ο κόσμος σ' αυτή την περιοχή, οι Σύροι, οι Τούρκοι και οι Ιρανοί, θέλουν να μας καταστρέψουν και να που εσείς τους προμηθεύετε τα όπλα!», τόνισε ο ηγέτης του PKK.

Ο Καραγιλάν αναφερόταν στην πώληση από το Ισραήλ στον τουρκικό στρατό μη επανδρωμένων αεροπλάνων που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις εναντίον των κούρδων ανταρτών.

Οι κούρδοι αντάρτες της Τουρκίας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι παρατείνουν μέχρι μια ημερομηνία που δεν προσδιόρισαν την εκεχειρία τους έναντι των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/pkk.html#ixzz10Hf0X400

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP