Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σιμπέλ Μουσταφάογλου....η νέα "ανεξάρτητη" υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοείο CHRIS END EVE στην Κομοτηνή, υπό την αιγίδα του DEB (κόμμα ισότητας φιλίας και αδελφότητας), ανακοινώθηκε επίσημα η κάθοδος για τον δημαρχιακό θώκο στην Κομοτηνή, της Σιμπέλ Μουσταφάογλου, επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού της μουσουλμανικής μειονότητας. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε παρουσία 150 περίπου παρεβρισκομένων μουσουλμάνων, από τους οποίους ξεχώρησαν με την παρουσία τους οι ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, Αχμέτ Μετέ και Ιμπραήλ Σερίφ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του DEB και ο πρόεδρος των "Τούρκων" δασκάλων Δυτ. Θράκης, ο οποίος και έκανε την εναρκτήρια ομιλία. Το όλο εγχείρημα χαρακτηρίστικε από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές ως "προχειρότητα" καθόσον εκτιμούν ότι, η υποψήφια μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει ρεύμα υπέρ της ως υποψήφια στο Δήμο Ιάσμου, δέχτηκε ισχυρές πιέσεις για να ηγηθεί της ανεξάρτητης κίνησης της μειονότητας στο Δήμο Κομοτηνής και δεν ήταν προετοιμασμένη για την ανάληψη της ηγεσίας του συνδυασμού. Χαρακτηριστική ήταν η απουσία σημαντικών παραγόντων της μειονότητας όπως οι 2 βουλευτές Χατζηοσμάν και Μαντατζή, οι μουσουλμάνοι δήμαρχοι του νομου και ο μουσουλμάνος αντινομάρχης Δεβετζίογλου.

Στην ομιλία της η Σιμπέλ Μουσταφάογλου μεταξύ άλλων τόνισε ότι η μειονότητα δεν απολαμβάνει όλα τα δικαιώματά της από την πολιτεία, ότι θα αγωνιστεί γι αυτά στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης και έκλεισε λέγοντας ότι την δεύτερη Κυριακή των εκλογών (επαναληπτικές) η μειονότητα θα γιορτάσει διπλή γιορτή, μία θρησκευτική (Κουρμπάν Μπαϊράμ)και μία πολιτική (ενοώντας την κατάληψη της δεύτερης θέσης και την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της μειονότητας στο Δήμο Κομοτηνής).

Το Βιογραφικό της Σιμπέλ Μουσταφάογλου

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή όπου και τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε στο Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας. Τα έτη 1996 και 2002 παρακολούθησε με υποτροφία του Πανεπιστημίου Μονάχου, δύο κύκλους μετεκπαιδευτικών μαθημάτων στην Γερμανία. Από το 1999 είναι ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στην Κομοτηνή.
Εκλέχτηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος το 2002 με τον συνδυασμό του Άρη Γιαννακίδη. Από το 2002 έως το 2004 υπήρξε Αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου. Από το 2006 ασκεί καθήκοντα Αντινομάρχη με αρμοδιότητα στα θέματα Παιδείας, Πρόνοιας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής. Υπήρξε πρόεδρος του κέντρου πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών «ΟΡΦΕΑΣ» στην Κομοτηνή, από το 2005 έως το 2009 και είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης Νομού Ροδόπης. Εκλέχτηκε μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΠΑΣΟΚ, το 2005 όπου ήταν υπεύθυνη του τομέα Παιδείας και μέλος των επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διεθνών Σχέσεων. Έχει συνεργαστεί με το ΙΣΤΑΜΕ σε θέματα μειονότητας. Συμμετείχε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σε σειρά συναντήσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, με θέμα «Σεβασμός στην διαφορετικότητα στις μουσουλμανικές κοινότητες».
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP