Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Μεγάλη επιχείρηση κατά του ΡΚΚ με χρήση UAV, Super Cobra – Τέσσερις Κούρδοι νεκροί


Μεγάλη εκκαθαριστική επιχείρηση του τουρκικού Στρατού με την συμμετοχή δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής και της Αεροπορίας Στρατού βρίσκεται σε εξέλιξη από ενωρίς το πρωί σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα της επιχείρησης δεν είναι σημαντικά παρά τον θάνατο τεσσάρων Κούρδων ανταρτών από τους οποίους μάλιστα οι δύο είναι γυναίκες που εγκλωβίστηκαν σε ενέδρα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Επίσης ένας Τούρκος στρατιώτης έχει σκοτωθεί.
Η επιχείρηση διεξάγεται στην επαρχία Χακαρί, όπου έχει αποτελέσει το τελευταίο τρίμηνο το επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και ανταρτών του ΡΚΚ.
Οι Τούρκοι έχουν εμπλέξει περίπου 5.000 άνδρες στην επιχείρηση. Από την αρχή της εβδομάδας, οπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, είχαν αξηθεί οι πτήσεις UAV στην περιοχή ένδειξη ότι “κάτι ετοιμαζόταν” και κατ’αυτό τον τρόπο οι Κούρδοι πρόλαβαν και απέσυραν από την περιοχή τις περισσότερες μονάδες του.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν και επιθετικά ελικόπτερα AH-1W Super Cobra. H επιχείρηση του τουρκικού Στρατού στην περιοχή συνεχίζεται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP