Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Περίεργα σενάρια στον τουρκικό Τύπο...


Πέρασε (σχεδόν) απαρατήρητο στον ελληνικό Τύπο – όχι όμως από κάποιους αρμόδιους: Τις προάλλες η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας «Ζaman» δημοσίευσε την πληροφορία ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων για συνεργασία με το PKK και σχεδιάζοντες, λέει, να χτυπήσουν – με «χάκινγκ» - τα τουρκικά μη επανδρώμενα αεροσκάφη Heron, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με πρόσωπο από την Αθήνα, που χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο. Και ότι αυτό περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία των 324 σελίδων. Επισήμως και μέχρι και μετά τη δημοσίευση πληροφορίας – με ή χωρίς εισαγωγικά – η Άγκυρα δεν είχε ενημερώσει αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες.

Στην Αθήνα κάποιοι θεωρούν ότι κάποιο κόλπο τουρκικών κύκλων βρίσκεται πίσω από την ιστορία καθώς έχει πολλές από τις εμμονές της από εκεί πλευράς περί άμεσης ή έμμεσης ελληνικής υποστήριξης στο ΡΚΚ… Πολύ περισσότερο που πριν από λίγες ημέρες άλλο δημοσίευμα του Τουρκικού Τύπου ανέφερε ότι «Κούρδοι τρομοκράτες» εκπαιδεύονται σε δύο χώρες – ονόματα δεν έλεγε, αλλά τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Και τα δυο δημοσιεύματα συνέπεσαν χρονικά με την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα και τη δρομολόγηση μιας εν δυνάμει στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στον οικονομικό και αμυντικό τομέα. Ταυτόχρονα υπάρχει και νέο κύμα επίθεσης της Άγκυρας κατά των ενόπλων Κούρδων στην οποία ενεπλέκονται και τα νεοπαραληφθέντα από την Τουρκία ισραηλινής κατάστασης μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη (VAV’S) Heron…


Αυτά τα δυο δεδομενα, συν το ότι η ελληνική κυβέρνηση καταφέρνει να διατηρεί – και να ενισχύει – παράλληλα με το άνοιγμα στο Ισραήλ, την παραδοσιακή σχέση εμπιστοσύνης με τους Παλαιστίνιους και τις αραβικές χώρες, ίσως δίνουν μια ερμηνεία για την προσπάθεια – έμμεσης είναι αλήθεια «εμπλοκής» της Αθήνας σε σενάρια με ΡΚΚ, με Hachers, με λογισμικά VAV’S και άλλα… τζεϊμποντικά. Το κρίσιμο ζήτημα για την Αθήνα δεν είναι να χάνει χρόνο μ’ αυτά τα σενάρια «επιστημονικής φαντασίας», αλλά να κοιτά να είναι πραγματικά πολυδιάστατη και βάσει αρχών η εξωτερική πολιτική της. Οι καιροί είναι δύσκολοι για την οικονομία της χώρας και το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε επικίνδυνο και με παγίδες.

topontiki

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP