Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Τα γεράκια της Αγκυρας ακονίζουν νύχια!


Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ

Το σχέδιο της «Σφιχτής Τανάλιας» εφαρμόζει η Αγκυρα στην Ελλάδα, επιχειρώντας να την οδηγήσει σε ασφυξία.
Μόνο το πάτημα της σκανδάλης λείπει ουσιαστικά από τις επιχειρήσεις της εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Περικυκλώνει πλέον την Αθήνα και από το Αιγαίο και από το Ιόνιο.
Η Αγκυρα επέλεξε να ξεδιπλώσει τώρα τη στρατιωτική της ισχύ εκβιάζοντας καταστάσεις. Και αυτό όχι τυχαία τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Οι αναλυτές του στρατιωτικού κατεστημένου στην Τουρκία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες Ελλήνων αξιωματούχων, έχουν ανάψει το «πράσινο φως» στους στρατηγούς της Αγκυρας, καθώς αναφέρουν ότι η χώρα μας υπό τις παρούσες συνθήκες θα μπορούσε να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα ή να της αφαιρεθούν με οποιοδήποτε μέσον αφού θεωρούν ότι την περίοδο αυτή είναι ευάλωτη.

Εκτιμούν ότι «βυθισμένη» η Ελλάδα στον κυκεώνα των ατελείωτων προβλημάτων, εξαιτίας της οικονομικής της κρίσης, αποτελεί κατάλληλη ευκαιρία για να θέσουν σε εφαρμογή τα επεκτατικά τους σχέδια. Μία οικονομική κρίση η οποία αποδομεί τη διπλωματική ισχύ της Αθήνας σε όλους τους τομείς.
Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν στους στρατηγούς της Αγκυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η κυβέρνηση στην Αθήνα απασχολείται μόνο με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και πώς να διατηρήσει τον έλεγχο στο εσωτερικό μετά την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων.
Μετά τις αναφορές αυτές τα «γεράκια» της Αγκυρας άρχισαν να ακονίζουν τα νύχια τους…
«Οπλα» τους είναι η παραποίηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μέσα από την παγίωση λανθασμένων εντυπώσεων στο εξωτερικό.
Πάντα βέβαια κάνοντας χρήση του αναβαθμισμένου γεωστρατηγικού ρόλου τους που λόγω της ισχυρής στρατιωτικής δύναμης που διαθέτουν γίνεται αποδεκτός σιγά – σιγά ο ρόλος του χωροφύλακα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο που διεκδικούν.

Το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ

Ενώ γνωρίζουν ότι τα ερευνητικά τους σκάφη για εξεύρεση πετρελαϊκών κοιτασμάτων επί ελληνικής υφαλοκρηπίδας αποτελούν χρήση ελληνικού εδάφους δεν δίστασαν να βγάλουν στο Αιγαίο το ωκεανογραφικό τους πλοίο «Τσεσμέ».
Πραγματοποίησαν έρευνες για υδρογονάνθρακες μεταξύ Θράκης και Σαμοθράκης αδιαφορώντας πλήρως αν παραβίαζαν ελληνική κυριαρχία. Βέβαια κατέγραψαν τη σημερινή ανεκτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης που βέβαια δεν θυμίζει σε τίποτα την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου.
Να θυμίσουμε πως το 1986, όταν το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος «Χώρα» βγήκε και πάλι στο Αιγαίο, προετοίμασε ο Ανδρέας Παπανδρέου τη χώρα για πόλεμο!
Την Πέμπτη, πριν από τρεις μέρες, εισήλθαν στο Αιγαίο 16 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη από τα οποία τα οκτώ ήταν οπλισμένα.
Μάλιστα, ένας από τους δύο σχηματισμούς κατευθύνθηκε προς το Αγαθονήσι και πραγματοποίησε τον εικονικό βομβαρδισμό του. Δύο F-16 και 4 F-4 του σχηματισμού, πέταξαν πάνω από το ελληνικό κατοικημένο νησάκι και του έκαναν εικονική προσβολή ενώ τα άλλα δύο F-16 πετούσαν πιο ψηλά παρέχοντας προστασία στα άλλα δύο. Το θράσος των Τούρκων έφτασε στο σημείο να συνεχίζουν αν και νωρίτερα είχαν αναχαιτιστεί από ελληνικά μαχητικά.
Καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν βιώνει και δεν ανέχεται τον εικονικό βομβαρδισμό των εδαφών της.
Η εν λόγω ενέργεια αποτελεί μέγιστη προσβολή της κυριαρχίας του εκάστοτε κράτους. Και σίγουρα, ούτε η πρώτη φορά αλλά ούτε και η τελευταία είναι που οι κάτοικοι Αγαθονησίου βλέπουν τουρκικά μαχητικά να πετούν πάνω από τα κεφάλια τους και να γίνονται οι ίδιοι και τα σπίτια τους στόχος. Αν και αυτό είναι το πιο σοβαρό, δεν είναι ανάξιο λόγου και το γεγονός ότι η Αγκυρα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων και το… περιβόητο μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ, που η ίδια είχε υπογράψει, και είχε συμφωνηθεί ο περιορισμός των πτήσεων στο Αιγαίο για την αποφυγή εντάσεων κατά τη θερινή περίοδο.
Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πόσο η Αγκυρα σέβεται τις συμφωνίες που υπογράφει.
Το απίστευτο είναι ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πριν από λίγες μέρες προχώρησε σε έγγραφη υψηλών ρηματική διακοίνωση με την οποία κατηγορούσαν την Αθήνα ότι τους… ενοχλεί στο Αιγαίο.
Η τουρκική πλευρά υποστήριξε πως τα μαχητικά της ενώ εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση στο Αιγαίο παρενοχλήθηκαν από ελληνικά. Βέβαια ίσως η Αγκυρα να επιθυμεί η εκπαιδευτική πτήση των μαχητικών της να φθάνει μέχρι και την… Ακρόπολη και η Αθήνα να μην αντιδρά, απλώς… να τα καλωσορίζει.
Το έγγραφο διάβημα που υποβλήθηκε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αφορούσε 29 «παρενοχλήσεις» τουρκικών μαχητικών που αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά αεροσκάφη τον Ιούνιο. Αφορούσε επίσης και την… «παράνομη είσοδο σκαφών του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων».
Η Αγκυρα επιχειρεί με ανεδαφικά διαβήματα να νομιμοποιήσει τις αυθαιρεσίες της στο Αιγαίο ώστε να μην υπάρχουν μόνο τα ελληνικά διαβήματα για τις παραβιάσεις της. Ετσι με παραποίηση στοιχείων η Αγκυρα επιχειρεί να εξισώσει τη συμπεριφορά της στο Αιγαίο κατηγορώντας την Ελλάδα στη διεθνή κοινή γνώμη.
Οι στρατηγοί της Αγκυρας εξασφάλισαν δύο ναυτικές βάσεις (Δυρράχιο και Αυλώνα) μέσα από τη στρατιωτική συνεργασία της Αλβανίας με την Τουρκία.
Πρόσφατα μάλιστα πραγματοποίησαν και μεγάλης κλίμακας άσκηση στην οποία η Αγκυρα χρησιμοποίησε στο Ιόνιο μεγάλο σχηματισμό που αποτελούνταν από φρεγάτες και άλλα συνοδευτικά πλοία. Ανέπτυξαν μεγάλη δράση δυτικά της Κεφαλονιάς.
Παράλληλα, η Τουρκία υποστηρίζει με κάθε τρόπο την αποστολή μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Μόνο το μήνα Μάιο φρόντισε η Αγκυρα να έρθουν στην Ελλάδα 3.500 λαθρομετανάστες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο πραγματικός αριθμός που πέρασαν τον Εβρο παραμένει άγνωστος αλλά σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερος. Αλλά και οι 3.500 είναι τεράστιος αριθμός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην Ελλάδα. Απαιτούνται επιχειρήσεις που απασχολούν πολύ κόσμο, κοστίζουν πανάκριβα και θα πρέπει η Ελλάδα στη συνέχεια να αναλωθεί σε χρονοβόρες διαδικασίες για τον επαναπατρισμό τους.
Επίσης, η τουρκική αρμάδα που αυτοβούλως χρίστηκε «χωροφύλακας» πραγματοποίησε περιπολία στη Μεσόγειο σε μία επίδειξη ισχύος. Κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο ν’ αποτελέσει περιφερειακή δύναμη που θα έχει λόγο για όλα και σε όλους.
Συνεχώς και αδιάλειπτα η Αγκυρα σχεδιάζει και θέτει σε εφαρμογή σχέδια για τον ακρωτηριασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
Αποκτά ναυτικές βάσεις στην Αλβανία, μπλοκάρει τη νατοϊκή εξέλιξη και επιχειρεί να μετατρέψει σε «γκρίζα ζώνη» το Αιγαίο. Διώχνει τα αεροσκάφη της Frontex από το FIR Αθηνών και τα απειλεί με αναχαίτιση λέγοντας πως πετούν στο FIR Αγκυρας. Τουρκικές κορβέτες και φρεγάτες φτάνουν μέχρι το Σούνιο. Προτείνει στην Ελλάδα μείωση εξοπλισμών και παρουσιάζεται ως χώρα – φίλη την ίδια ώρα που επιδίδεται εκείνη σε κούρσα εξοπλισμών.
Τώρα στήνει μαϊμού – ναυάγια στο Αιγαίο και εισβάλει ακόμα και πέρα του 25ου Μεσημβρινού με αεροπλάνα και πολεμικά πλοία. Αντιπαραθέτει ισχυρή δύναμη έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο την ώρα που Ελλάδα «γονατίζει» οικονομικά σε κάθε αποστολή και εδώ και χρόνια έπρεπε να είχε προμηθευτεί δεκαπέντε ελικόπτερα για έρευνα και διάσωση.
Την περασμένη Δευτέρα έδωσαν πλασματικό ναυάγιο πλησίον της νήσου Καλόγηροι και η ευρύτερη περιοχή γέμισε αμέσως από τουρκικές φρεγάτες και αεροσκάφη που θύμιζε πεδίο μάχης. Εισήλθαν στην περιοχή έχοντας ξεκινήσει, βέβαια, πριν δώσουν το σήμα για το πλασματικό ναυάγιο. Μάλιστα εξέδιδαν και διεθνή Νόταμ σαν να ήταν εκείνοι υπεύθυνοι για την έρευνα και τη διάσωση στο Αιγαίο.
Την επομένη μέρα η Αγκυρα έδωσε τρία διαφορετικά στίγματα για πάλι υποτιθέμενο ναυάγιο σε περιοχή που ξεκινούσε από 6.5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Λήμνου και επεκτείνονταν μέχρι και τη νήσο Αϊ-Στράτη.
Με το ίδιο πρόσχημα ξαναγέμισαν το Αιγαίο πάλι με σκάφη τους.
Αλλά και πέρσι είχαν κάνει παρόμοιες ενέργειες και μάλιστα επιχείρησαν να ρίξουν σε απώλεια στήριξης ελληνικό ελικόπτερο που συμμετείχε σε αποστολή έρευνας και διάσωσης που είχε δηλωθεί από τουρκικό καρτοκινητό.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP