Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ο Ερντογάν σε διεθνή περιοδεία


Η Milliyet στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Ο Ερντογάν μεταβαίνει στην Κούβα» και τον υπέρτιτλο «Μετά το θέμα του Συντάγματος βγαίνει περιοδεία στον κόσμο» γράφει ότι ο Π/Θ Ερντογάν μετά τη λήξη της ψηφοφορίας για την τροποποίηση του Συντάγματος στη Βουλή θα πραγματοποιήσει σύντομη περιοδεία στον κόσμο και θα επισκεφθεί πολλές χώρες, από το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τη Βραζιλία, από την Ελλάδα μέχρι την Κούβα. Ο Ερντογάν στις 14 – 15 Μαΐου θα επισκεφθεί την Ελλάδα, η οποία βιώνει δύσκολες μέρες, όπου θα είναι Συμπρόεδρος στην πρώτη Σύνοδο του Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου. Μετά την Ελλάδα θα μεταβεί στις 17 Μαΐου στο Αζερμπαϊτζάν και στη Γεωργία. Το βασικό θέμα συζήτησης στο Αζερμπαϊτζάν θα είναι οι σχέσεις Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας.

Στις 22 Μαΐου, ο Ερντογάν θα μεταβεί στην Ισπανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ισπανό ομόλογό του και θα λάβει μέρος στη Β΄ Σύνοδο της Συμμαχίας των Πολιτισμών. Ο Ερντογάν στις 28, 29 και 30 Μαΐου θα βρίσκεται στη Βραζιλία, η οποία είναι μαζί με την Τουρκία μη μόνιμο μέλος του Σ.Α. των Η.Ε. και τήρησε παρόμοια στάση με την Τουρκία αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο Ερντογάν μετά τη Βραζιλία θα πραγματοποιήσει μονοήμερες επισκέψεις στην Αργεντινή και στη Χιλή όπου θα έχει επαφές.

Στις 26 – 27 Ιουνίου θα μεταβεί στον Καναδά, όπου θα λάβει μέρος στη Σύνοδο της G – 20. Έγινε γνωστό ότι στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Κούβα. Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Κυβέρνησης, ο Π/Θ Ερντογάν ενδέχεται να συναντηθεί με τον Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του το 2008, εφόσον το επιτρέψει η υγεία του.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP