Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η επίσκεψη Νταβούτογλου στο Ιράν


”Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο Ιράν και αναχώρησε για τη Σερβία. Στην Τεχεράνη είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο κ. Αχμεντινετζάτ και τον ομόλογο του κ. Μοτακί. Οι δυο υπουργοί εξωτερικών μετά τη συνάντηση τους έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο Ιρανός υπουργός μίλησε με σκληρή γλώσσα για τη Δύση ¨Έζησαν δυσάρεστες εμπειρίες από τις επιθέσεις τους σε άλλες χώρες, ας μην ξαναδοκιμάσουν τις ηττημένες πολιτικές τους¨. Έστρεψε, επίσης, τα βέλη του στο Ισραήλ και είπε: ‘’Μπορούμε να αφοπλίσουμε ακόμα και τις χώρες στην περιοχή, οι οποίες διαθέτουν πυρηνικά όπλα’’.

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε: ‘’Η Τουρκία είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τα θέματα που αφορούν το Ιράν μας ενδιαφέρουν. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Η απόκτηση πυρηνικής ενέργειας είναι δικαίωμα κάθε χώρας. Αλλά είμαστε αντίθετοι στα πυρηνικά όπλα όπου και αν βρίσκονται. Αυτά αποτελούν απειλή για το μέλλον της ανθρωπότητας. Ο δρόμος της λύσης δεν είναι οι κυρώσεις, αλλά οι διαπραγματεύσεις’’.”

Ο τούρκος υπεξ, ανακοίνωσε χθες ότι μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις συνομιλίες του στη Τεχεράνη.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP