Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ο Γκρος στην Κω, μετά τη Ρόδο.


Την Κω επισκέφθηκε μετά τη Ρόδο ο Ελβετός βουλευτής Ανδρέα Γκρος συνοδευόμενος από τις κυρίες Ελσα Παπαδημητρίου και Αννα Νταλάρα στο πλαίσιο των επισκέψεών του για τη σύνταξη πορίσματος σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης της μουσουλμανικής κοινότητας στην Κω.
Μετά την καταγγελία Τούρκων βουλευτών που έκαναν καταγγελία στο Συμβούλιο της Ευρώπης με την οποία υποστήριζαν ότι καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω επισκέφθηκε τα δύο αυτά νησιά ο Ελβετός Ευρωβουλευτής Αντρέα Γκρος, συνοδευόμενος από την τ. αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Έλσα Παπαδημητρίου. Η Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία διαπίστωσε από κοντά ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα όπως το έθεσαν οι Τούρκοι βουλευτές.

Ο κ. Γκρος, που είναι ο εισηγητής του πορίσματος του ελέγχου που προκλήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, θα παρουσιάσει την πραγματική εικόνα διαβίωσης των Μουσουλμάνων της περιοχής μας, οι οποίοι δηλώνουν Έλληνες και δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα με την Ελλάδα, όπως δυστυχώς κατά καιρούς παρουσιάζουν ορισμένοι Τούρκοι.
Η Έλσα Παπαδημητρίου μιλά στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ και εξηγεί τα του ταξιδιού τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καρό ο κ. Γκρός είχε επισκεφθεί την Ίμβρο και την Τένεδο.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP