Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ


Οι πρόεδροι της Σερβίας και της Τουρκίας, Μπόρις Τάντιτς και Αμπντουλάχ Γκιουλ, αντίστοιχα και ο προεδρεύων της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Χάρις Σίλαϊτζιτς θα συναντηθούν το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συζητήσουν για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια, όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της Σερβίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου αναγγέλλοντας χθες από τις Βρυξέλλες τη συνάντηση των τριών προέδρων, τόνισε ότι πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προσπαθειών να διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» (Anadolu).
«Θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τα Βαλκάνια», εκτίμησε ο κ. Νταβούτογλου και εξήγησε ότι είχε απευθείας ή τηλεφωνικές συνομιλίες με τους αρχηγούς των τριών κρατών. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σερβίας, της Τουρκίας και της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης συναντήθηκαν πέντε φορές τους τελευταίους έξι μήνες. Η συνάντηση των κ.κ. Τάντιτς, Γκιουλ και Σίλαϊτζιτς θα είναι η πρώτη εκπροσώπων των τριών χωρών σε ανώτατο επίπεδο.


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP