Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ Ο Τσετίν Ντογκάν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


Ο πρώην στρατηγός Τσετίν Ντογκάν, ο φερόμενος ως εγκέφαλος της συνωμοσίας για την προετοιμασία στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2003, καθώς και άλλοι 18 ύποπτοι για την ίδια υπόθεση αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι εν αναμονή της δίκης τους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Όλοι τους ανήκουν στην ομάδα των 40 εν ενεργεία ή απόστρατων αξιωματικών που είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας Taraf.

Η εφημερίδα υποστήριζε ότι το 2003 οι στρατιωτικοί σκόπευαν να προκαλέσουν χάος και να υποκινήσουν στρατιωτικό πραξικόπημα για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταξύ άλλων σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά αλλά και την κατάρριψη ενός τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους ώστε να προκαλέσουν ένταση μεταξύ Αθηνών και Αγκυρας.

Ο στρατός αρνήθηκε ότι σχεδιαζόταν μια τέτοια συνωμοσία, τονίζοντας ότι η υπόθεση «Επιχείρηση Βαριοπούλα» αποτελεί μέρος ενός σεναρίου πολεμικών παιχνιδιών που χρησιμοποιείται στα εκπαιδευτικά σεμινάρια

Αλλα εννέα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν αποφυλακιστεί την Τετάρτη. Προφυλακισμένοι παραμένουν ακόμη μόνο επτά στρατιωτικοί.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP