Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Τουρκία: 7.5 Χρόνια Φυλάκιση σε 6 Ανήλικους


Έξι ανήλικοι καταδικάστηκαν σε 7.5 χρόνια φυλάκισης ο καθένας με την κατηγορία της "συμμετοχής σε παράνομη οργάνωση και τη διάδοση προπαγάνδας". Η απόφαση στηρίχθηκε αποκλειστικά στις καταθέσεις αστυνομικών. Ο δικηγόρος Güngör επέκρινε την καταδίκη.

Το 5ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο του Diyarbakır (Ντιγιαρμπακίρ) στην κυρίως κουρδική περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας έκρινε ένοχους έξι ανηλίκους για τρομοκρατικά εγκλήματα και εξέδωσε ποινές 7.5 χρόνων στον καθένα, επειδή υποτίθεται ότι συμμετείχαν σε διαδήλωση στην πόλη Şırnak (Σιρνάκ).


Αρχικά το δικαστήριο καταδίκασε τα έξι παιδιά ηλικίας 15-18 ετών σε φυλάκιση συνολικά 13.5 χρόνων το καθένα: 7.5 χρόνια για "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για διάπραξη εγκλημάτων για λογαριασμό της οργάνωσης", ένα χρόνο για τη "διάδοση προπαγάνδας για λογαριασμό τρομοκρατικής οργάνωσης" σύμφωνα με το άρθρο 7/2 του Αντιτρομοκρατικού Νόμου, και άλλα πέντε χρόνια με την κατηγορία ότι αντιτάχθηκαν στο νόμο σχετικά με τις συναντήσεις και τις διαδηλώσεις.

Οι ποινές μειώθηκαν λόγω του νεαρού της ηλικίας των κατηγορουμένων.

Πηγή: Bianet
turkishgreeknews.org

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/04/75-6.html#ixzz0kG1BfBi2

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP