Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ Τουρκική προκλητικότητα ΛΑΘΟΣ "ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΕΘΑ


Όπως σας έχουμε ενημερώσει η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» έχει συμπληρώσει 30 ώρες διαπλέοντας τα νησιά του Αιγαίου, με τους Τούρκους να προκαλούν ζητώντας να κάνουν και νηοψία σε παραπλέον εμπορικό πλοίο!
Περίπου στις 2:15 τα ξημερώματα της Τετάρτης, η τουρκική κορβέτα παραβίασε τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, ενώ έπλεε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στο ακρωτήριο Καφηρέας. Η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Κρυσταλλίδης» ενημέρωσε τον κυβερνήτη του τουρκικού πολεμικού να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στην ευρύτερη περιοχή έπλεε το εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος» όπου ο κυβερνήτης του δέχτηκε κλήση στον ασύρματο στη συχνότητα κινδύνου channel 16, στην αγγλική γλώσσα, από τον κυβερνήτη της κορβέτας Bafra, ο οποίος και του ζητούσε να επικοινωνήσουν στο channel 11.

Ο κυβερνήτης του ελληνικού εμπορικού πλοίου "Αρχάγγελος" γύρισε στη συχνότητα 11 όπου ακούει το Λιμεναρχείο Ραφήνας να καλεί ένα άλλο εμπορικό πλοίο να του δώσει τα στοιχεία του (ποιο πλοίο είναι, από πού ξεκίνησε, τι πορεία έχει και ποιος είναι ο τελικός του προορισμός). Εμβρόντητος ο κυβερνήτης θεωρεί ότι είναι ο Τούρκος κυβερνήτης και το αναφέρει στο Λιμεναρχείο. Μόλις τελείωσε η προαναφερθείσα συνομιλία μεταξύ Λιμεναρχείου και δεύτερου ελληνικού πλοίου εμφανίστηκε πάλι ο Τούρκος κυβερνήτης της κορβέτας Bafra, ο οποίος και ζήτησε από το ελληνικό πλοίο να περάσουν αντικρυστά κόκκνο φανάρι με κόκκινο ως όφειλε διότι είθισται τα πλοία όταν συναντώνται να περνούν πράσινο με πράσινο.!
Η λάθος πληροφόρηση προήλθε από επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ σήμερα το πρωί στις 08:36 η οποία και έλεγε ότι ο κυβερνήτης της κορβέτας Bafra ζήτησε τα στοιχεία του εμπορικού πλοίου "Αρχάγγελος", την πορεία του και τον προορισμό του.
Αργότερα στις 12.00 το μεσημέρι με νέα ανακοίνωση του το Ελληνικό ΓΕΕΘΑ διέψευσε το γεγονός της νηοψίας όταν είχαν στα χέρια τους τις συνομιλίες όλων των εμπλεκομένων πλοίων.
Δυστυχώς, όμως, για αυτούς (ΓΕΕΘΑ), θα έπρεπε πριν βγάζουν τέτοιου είδους ανακοινώσεις να είναι απόλυτα σίγουροι για τα τεκταινόμενα και όχι να παραπληροφορούν σε ένα τόσο κρίσιμο για την εθνική κυριαρχία θέμα.

Χρονικό

Η πορεία της τουρκικής κορβέτας, που απέπλευσε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας από το ναύσταθμο της Σμύρνης, είναι «εντυπωσιακή»! Ξεκίνησε από τη Σμύρνη, πέρασε ανάμεσα από Λέσβο και Χίο, και μετά προς Λήμνο, όπου άλλαξε πορεία και συνέχισε νότια. Ξαναπέρασε δυτικά της Χίου, έπλευσε ανάμεσα σε Ικαρία και Σάμο, συνέχισε κατά μήκος μικρασιατικών παραλίων, πέρασε ανοιχτά της Κω, κινήθηκε δυτικά της Ρόδου και έπλευσε ανάμεσα σε Τήλο και Χάλκη. Περίπου στις 9 το πρωί της Τρίτης βρισκόταν νότια της Αστυπάλαιας, συνέχισε πλέοντας μεταξύ Ιου, Σαντορίνης και Φολεγάνδρου, κινήθηκε δυτικά της μήλου, πέρασε ανάμεσα σε Αντίμηλο και Φαλκονέρα, συνέχισε στο στενό της Κέας-Κύθνου και μετά πλέοντας εντός ελληνικών χωρικών υδάτων πέρασε το Κάβο Ντόρο. Στις 2.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και περίπου στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης βρισκόταν στα διεθνή ύδατα ΒΔ της Ικαρίας.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP