Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Δύο ψαράδες διέτρεξαν χθες το πρωί άμεσο κίνδυνο από τουρκική ακταιωρό!


Ακταιωρός απειλούσε Ε/κ ψαράδες να τους βουλιάξει. Δύο ψαράδες διέτρεξαν χθες το πρωί άμεσο κίνδυνο από τουρκική ακταιωρό, που τους περικύκλωνε επικίνδυνα. Θα διεξαχθεί έρευνα για το επεισόδιο-Νέες προκλήσεις του Αττίλα, στη θαλάσσια περιοχή Κάππαρη στον Πρωταρά. Δύο ψαράδες διέτρεξαν χθες το πρωί άμεσο κίνδυνο από τουρκική ακταιωρό, που τους περικύκλωνε επικίνδυνα απειλώντας να τους βουλιάξει. Οι δύο Ελληνοκύπριοι ψαράδες, 40 ετών από τη Δερύνεια, βρέθηκαν εκεί στις έξι το πρωί, για να μαζέψουν τα δίκτυα και την καθημερινή λεία τους, χίλια περίπου μέτρα από τις σημαδούρες που τους είχαν υποδείξει τα Ηνωμένα Έθνη, ως επιτρεπόμενο χώρο για να ψαρεύουν. Καθώς μάζευαν τα δίκτυα, η τουρκική ακταιωρός Σιαχίν Γκιουβελίκ» παραβίασε τα λεγόμενα σύνορα και περικύκλωνε απροκάλυπτα τα ψαροκάικα, δημιουργώντας με ελιγμούς σφοδρά κύματα, που απειλούσαν να βυθίσουν τις μικρές ψαρόβαρκες. Φοβούμενοι πλέον για τη ζωή τους οι ψαράδες έκοψαν τα δίχτυα, ρίχνοντάς τα στη θάλασσα και τράπηκαν σε φυγή. Μιάμιση ώρα αργότερα επέστρεψαν για να μαζέψουν τα δίχτυά τους.

Βρέθηκαν όμως και πάλι ενώπιον της ίδια πρόκλησης, με την τουρκική ακταιωρό να τους αποτρέπει απειλητικά. Οι δύο ψαράδες εγκατέλειψαν οριστικά τις προσπάθειες, και παρακολουθούσαν από μακριά τους Αττίλες να τους κλέβουν τα δίχτυα και να τους καταστρέφουν τους κόπους τους. Συνάδελφοί τους που βρίσκονταν στην ακτή ειδοποίησαν τη Λιμενική Αστυνομία της Δημοκρατίας, η οποία, όπως καταγγέλλουν, περιορίστηκε σε διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Μιχάλης Κατσουνωτός διαβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το επεισόδιο, η οποία και θα υποβληθεί μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς την Κυβέρνηση, έτσι ώστε να εξεταστεί το κατά πόσο θα γίνουν διαβήματα μέσω των ΗΕ προς τις κατοχικές αρχές.
Η τουρκική ακταιωρός, ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, πλεύρισε αρχικά τους Ελληνοκύπριους ψαράδες, προσπαθώντας με το εκτόπισμα των νερών να τους απομακρύνει από την περιοχή, παραμένοντας ακολούθως στην περιοχή.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP