Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Μπαχτσελί: Θα αποκαλύψω όσα διαμειφθούν στη μυστική συνεδρίαση της Βουλής


Η Hurriyet σε σημερινό δημοσίευμα της ανέφερε ότι, ο αρχηγός του ΜΗΡ, Μπαχτσελί, ανέφερε ότι, εφόσον πραγματοποιηθεί μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Βουλής για το κουρδικό άνοιγμα, τότε θα πει στο λαό όλα όσα διαμείφθηκαν εκεί. Παράλληλα, η εφημερίδα σημειώνει ότι όσα διαμείβονται σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίες της Βουλής, θεωρούνται κρατικά απόρρητα και δεν μπορούν να ανακοινωθούν πριν την παρέλευση 10ετίας.

Ο Μπαχτσελί σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο αρχηγός του ΑΚΡ είναι ένας Π/Θ, ο οποίος αισθάνεται ανησυχία από την εθνική ταυτότητα της Τουρκίας και αναζητεί κάποιο πρότυπο για να τη διαμελίσει. Είναι ο εργολάβος του σχεδίου κατεδάφισης και είναι έτοιμος να διαπράξει αντισυνταγματικό έγκλημα. Γυρίζει πόρτα ? πόρτα, προσπαθώντας να το προωθήσει. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο σκοπός του σχεδίου κατεδάφισης. Αναζητεί συνεταίρους σε μια προδοσία. Εάν συνεχιστεί η επιμονή του ΑΚΡ για κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, διακηρύττω από τώρα ότι εγώ ο ίδιος θα ανακοινώσω στον τουρκικό λαό όλα όσα θα ειπωθούν εκεί. Διότι οι συζητήσεις για ένα σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας δεν είναι δυνατό να αποτελούν κρατικό μυστικό. Άλλωστε, είναι γνωστό και το πού θα βρίσκεται το κόμμα μας προκειμένου να μην επιτρέψει να ευοδωθούν τέτοιοι σκοποί προδοσίας, που φέρουν σε κίνδυνο την εθνική ύπαρξη της Τουρκίας. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την άδεια κανενός προκειμένου να προστατεύσουμε τη χώρα. Συνεπώς, δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε με τον Π/Θ».

Η ίδια εφημερίδα στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Σκληρή απάντηση προς Μπαχτσελί: Μην παίζεις για τις κερκίδες» γράφει ότι η απάντηση για τα όσα ανέφερε ο Μπαχτσελί ήλθε από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Τσιτσέκ, ο οποίος μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είπε: «Εμείς δεν έχουμε καμία ανησυχία για κλειστή ή ανοικτή συνεδρίαση. Εάν απαιτηθεί μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε και ανοικτή. Όμως, για ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα το να μιλάμε παίζοντας για τις κερκίδες δεν είναι σωστό. Η ιδέα [για κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Βουλής] τέθηκε, προκειμένου να υπάρξουν συζητήσεις ψύχραιμες και περισσότερο ενδελεχείς. Άλλωστε, το θέμα αυτό δεν το έχουμε φέρει εμείς στο προσκήνιο για πρώτη φορά. Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε από το λαό μας, ούτε πρόκειται για κάτι το οποίο δεν μπορούμε να του πούμε. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για συζήτηση των θεμάτων αυτών πίσω από κλειστές πόρτες. Εμείς, πάντοτε, βρισκόμαστε κοντά στο λαό, στον οποίο μιλάμε ευθέως».

Η ίδια εφημερίδα στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Φυλάκιση μέχρι 10 έτη» γράφει ότι, σύμφωνα με το Νόμο περί Δημοσιοποίησης Κρατικών Μυστικών που άπτονται της κρατικής ασφάλειας, και ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 329, για το άτομο που προβαίνει σε αποκαλύψεις τέτοιου είδους προβλέπεται φυλάκιση από πέντε έως 10 έτη.

Η ίδια εφημερίδα με τίτλο «Ο Σαχίν υπέδειξε το άρθρο 70» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Σαχίν, αναφερόμενος και αυτός σε όσα δήλωσε ο Μπαχτσελί, υπέδειξε το άρθρο 70 του Εσωτερικού Κανονισμού της Βουλής, βάσει του οποίου ρυθμίζονται «ο τρόπος διεξαγωγής κλειστών συνεδριάσεων και το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται αυτοί, οι οποίοι μετέχουν στις συνεδριάσεις αυτές». Εάν μελετήσετε το άρθρο αυτό ? είπε ο Σαχίν ? θα λάβετε άνετα και όλες τις απαντήσεις τις οποίες ζητάτε. Πέραν αυτού δεν έχω να δηλώσω τίποτε άλλο.

****
Στις δηλώσεις Μπαχτσελί για τη συζήτηση του κουρδικού ανοίγματος σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Βουλής, καθώς και στις αντιδράσεις που προκάλεσαν, αναφέρεται και ο λοιπός γραπτός Τύπος.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP