Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Νότα στην Ελλάδα για βασανιστήρια......


Η διπλωματική συντάκτης της Sabah, Ντουιγκού Γκιουβέντς, στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας και με τον τίτλο «Νότα στην Ελλάδα για βασανιστήρια», γράφει ότι το Τ/ΥΠΕΞ επιλήφθηκε της υπόθεσης σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι δύο Τούρκοι νέοι, που ανοίχτηκαν στη θάλασσα με πνευστή λέμβο την περασμένη Παρασκευή, υπέστησαν βασανιστήρια σε πλοίο του ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Το Υπουργείο ήρθε χθες σε επαφή με το Αρχηγείο των Ναυτικών Δυνάμεων και το Αρχηγείο της Ακτοφυλακής και πήρε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του 26χρονου Ονούρ Τσετίν και του 25χρονου Μπουράκ Μπουλμπούλ. Το Τ/ΥΠΕΞ θα εξετάσει αυτή την περίπτωση, «που αντιβαίνει με το πνεύμα του ναυτικού δικαίου», και θα ζητήσει πληροφορίες από την Αθήνα.

Αρμόδιος του Τ/ΥΠΕΞ, που είπε ότι η Τουρκία θα προβεί σε ενέργειες προς την Ελλάδα σχετικά με την υπόθεση, τόνισε ότι «βάσει των αρχών του ναυτικού δικαίου παρέχεται βοήθεια σε ανθρώπους, που χάνουν το δρόμο τους. Το να κατάσχονται τα κινητά τους, τα ρούχα τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα και οι ίδιοι να αφήνονται αβοήθητοι είναι πειρατεία». Ο αρμόδιος του Τ/ΥΠΕΞ με τα λόγια αυτά έδειξε την αντίδρασή του. Η Άγκυρα καθιστά υπεύθυνη την Αθήνα για την ένταση, που κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Υποστηρίζεται πως η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Μπακογιάννη, για να παίξει στην ηγεσία στην εσωτερική πολιτική, μεταφέρει το θέμα του Αιγαίου στην ημερήσια διάταξη.

Στο θέμα των ισχυρισμών των δύο νεαρών Τούρκων αναφέρεται και η αγγλόγλωσση Today’s Zaman σε μονόστηλο δημοσίευμα των εσωτερικών της σελίδων με τον τίτλο «Turkish men severely beaten by Greek coast guard».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP