Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ερντογάν: Επίθεση στον Μπαϋκαλ.....


Όπως αναφέρεται τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στο γραπτό Τύπο, ο Π/Θ Ερντογάν σε ομιλία του στο νομαρχιακό συνέδριο του κόμματός του στην Άγκυρα επέκρινε και πάλι τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τελευταίες δηλώσεις του, ότι η χώρα βρίσκεται υπό την κηδεμονία του [του Ερντογάν], και τόνισε ότι ο ίδιος είχε πει κάποτε πότε θα αφήσει την πολιτική, ενώ απευθυνόμενος προς τον Μπαϋκάλ και στο κόμμα του, προβαίνοντας σε έκκληση, είπε:

«Εσείς ακόμη δεν χορτάσατε; Δεν υπάρχουν άλλοι εκτός από εσάς στο κόμμα σας για να γίνουν βουλευτές; Εμείς δεν ασκούμε πίεση στους θεσμούς και αντιτιθέμεθα σε κάθε είδους παρέμβαση. Δεν υπάρχει κηδεμονία του Ερντογάν. Αξιότιμε κ. Μπαϋκάλ, πες και εσύ πότε θα φύγεις.

Αξιότιμοι Μπαϋκάλ και Μπαχτσελί, δεν χορτάσατε ακόμη; Δεν υπάρχουν άλλοι να γίνουν βουλευτές; Εγώ είμαι 55 ετών και είπα ότι θα αφήσω την πολιτική.

Είχα πει και παλαιότερα ότι θα θέσω υποψηφιότητα και στις εκλογές του 2011 για τελευταία φορά και ότι θα αφήσω στη συνέχεια τη θέση μου στους νέους. Έλα κ. Μπαϋκάλ και πες το και εσύ. Εσύ έφτασες τα 70 και ακόμη δεν το λες.

Οι βουλευτές σου είναι στη Βουλή για να ακυρώνουν τους νόμους της ίδιας της Βουλής. Την πρόταση νόμου, που έγινε όσον αφορά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη στρατιωτική στην πολιτική δικαιοσύνη, την ψήφισαν όλοι. Γιατί στέλνεις στη Βουλή αυτούς που κοιμούνται; Γιατί δεν στέλνεις τους ξύπνιους και μετά δημιουργείς θέμα και αμέσως προσφεύγεις στο Συνταγματικό; Ήδη την περίοδο αυτή προσφύγατε 33 φορές στο Συνταγματικό. Είναι ντροπή. Όταν δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους στη Βουλή, πάνε αμέσως στην πόρτα του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ασφαλώς, φαίνεται ότι έχουν εμπιστοσύνη σε αυτό, διότι συνέχεια είναι εκεί. Στην Τουρκία δεν υπάρχει κηδεμονία του AKP, αλλά στο CHP είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει η καταδυνάστευση του Μπαϋκάλ».

Ο Ερντογάν είπε ότι είναι γνωστές οι αρμοδιότητες των τριών εξουσιών του κράτους. Δεν πρέπει τόνισε να χώνει τη μύτη του κανείς στα καθήκοντα του άλλου. Πρέπει ο καθένας να ξέρει ποια είναι η θέση του.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP