Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδα Hürriyet αναφέρεται στις κρίσεις στο στράτευμα που θα αρχίσουν – όπως άλλωστε κάθε χρόνο – την 1η Αυγούστου, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τις προαγωγές, τις μεταθέσεις και τις αποστρατεύσεις. Θεωρείται βέβαιη η αποστράτευση του Αρχηγού των Αεροπορικών Δυνάμεων πτέραρχου Μπαμπάογλου, του Αρχηγού των Ναυτικών Δυνάμεων Ατάτς και του Διοικητή της Πρώτης Στρατιάς στρατηγού Σαϊγκούν.

Τονίζεται ότι Αρχηγός των Αεροπορικών Δυνάμεων θα διοριστεί ο Διοικητής των Πολεμικών Ακαδημιών πτέραρχος Χασάν Ακσάι και Αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων ο Διοικητής Στόλου ναύαρχος Γιγίτ. Για τον Αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ λέγεται ότι θα παραμείνει στη θέση αυτή για ένα χρόνο ακόμη, για να παραλάβει στη συνέχεια, και για τρία χρόνια, την αρχηγία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο μεταξύ, στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, που θα συνέλθει για τις κρίσεις, θα συζητηθεί και ο φάκελος του πλοιάρχου Ντουρσούν Τσιτσέκ, του οποίου το όνομα παραμένει στην επικαιρότητα μετά από το δημοσίευμα της εφημερίδας Taraf, της 12ης Ιουνίου, όσον αφορά το σχέδιο για τη διάλυσης του AKPκαι του κινήματος του Φετχιουλάχ Γκιουλέν, ή με την άλλη του ονομασία «Σχέδιο Δράσης για την Καταπολέμηση της Οπισθοδρομικότητας», το οποίο έφερε την υπογραφή του.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP