Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Απόφαση σταθμός του Κουρδικού DTP.


Στο Diyarbakir πραγματοποιήθηκε, στις 13-13. 06. 2009, το «3ο Τακτικό Συνέδριο», του Κουρδικού κόμματος της Τουρκίας, DTP.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα, η επίσημη συμμετοχή του DTP, στις εργασίες του «Κουρδικού Εθνικού Συνεδρίου», που θα πραγματοποιηθεί, στο Erbil του Βορείου Ιράκ, με πρωτοβουλία της Ομόσπονδης Κουρδικής Διοίκησης.

Σημειώνεται πως το προγραμματισμένο συνέδριο, αποτελεί μια «Πανκουρδική Σύσκεψη» με την συμμετοχή πλήθος Κουρδικών Οργανώσεων, από όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα η Κουρδική Διοίκηση του Βορείου Ιράκ, απέκλεισε την συμμετοχή μιας Κουρδικής οργάνωσης, με την αιτιολογία, πως εκπροσωπεί το ΡΚΚ.

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει οργανωμένες δράσεις, για να συνδέσει το νόμιμο Κουρδικό κόμμα στην Τουρκία, DTP, με το ΡΚΚ. ΄Εχει προβεί σε εκατοντάδες συλλήψεις ηγετικών στελεχών του DTP με σκοπό να το διαλύσει, καθώς συνεχώς αυξάνει την δύναμή του κυρίως στις Ν/Α περιοχές της Τουρκίας.

Το DTP, συνεχώς προτείνει την κατάθεση των όπλων από το ΡΚΚ και την πολιτικοποίηση του προβλήματος. Το ΡΚΚ για να συνδράμει τις ενέργειες και προτάσεις του DTP, έχει κηρύξει μονομερή κατάπαυση του πυρός.

Η Τουρκία, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ενέργειές της, δεν επιθυμεί την πολιτικοποίηση του κουρδικού προβλήματος και την κατάθεση των όπλων εκ μέρους του ΡΚΚ.

Το «Τουρκικό Βαθύ Κράτος» εκμεταλλεύεται το Κουρδικό πρόβλημα, για κάθε είδους παράνομες ενέργειες, που αποφέρουν τεράστια ποσά με τα οποία συντηρείται το Τουρκικό παραστρατιωτικό παρακράτος, και οργανώσεις όπως η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP