Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Τουρκικές ασκήσεις στην περιοχή Ανατολικής Μεσογείου – Κυπριακό – Εκτιμήσεις ε/κ Τύπου


Η ε/φ «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» σε δημοσίευμα του Κώστα Βενιζέλου με τίτλο «Πολεμικό τοπίο από Άγκυρα» και υπότιτλο «Ένταση σε Αιγαίο – Κύπρο προκαλεί με ασκήσεις η Τουρκία» μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, των χωρικών υδάτων, του εναέριου χώρου επιχειρεί η Άγκυρα με τις ασκήσεις που διεξάγει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η τουρκική πλευρά ευθέως συνδέει τις ασκήσεις που διεξάγει με τις έρευνες που θα διενεργήσει η Κυπριακή Δημοκρατία για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Είναι σαφές ότι τόσο οι ασκήσεις όσο και οι παρενοχλήσεις των ερευνητικών σαφών που εκμισθώνει η Λευκωσία, στοχεύουν στη δημιουργία ‘κεκτημένων’ αλλά και κλίματος έντασης και εκφοβισμού. Κλίματος που θα αξιοποιήσει και στη διαδικασία των συνομιλιών. Οι ασκήσεις ‘ανθυπολοχαγός Τζιονέρ Γκιόνγελη 2009’, όπως ονομάζονται, άρχισαν στην περιοχή του Αγίου Ιλαρίωνα, διεξάγονται στα διεθνή ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο στα ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου με τη συμμετοχή μονάδων από την Τουρκία και το ψευδοκράτος.
Όπως μεταδίδει ο παράνομος Μπαϊράκ αξιωματικοί από το Αζερμπαϊτζάν, το Αφγανιστάν, την Αλβανία, τη Συρία, το Ομάν και το Κατάρ παρακολουθούν τις ασκήσεις σαν παρατηρητές. Ο διοικητής των λεγόμενων δυνάμεων ασφαλείας, υποστράτηγος Αμπτουλλάχ Ρετζέπ, που έχει την ευθύνη της άσκησης που ολοκληρώνεται σήμερα, αμφισβήτησε ευθέως την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP