Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Επίσκεψη Μπασμπούγ και στα Σκόπια


Στο πλαίσιο της περιοδείας του αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ στα Βαλκάνια, πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες επίσκεψη και στα Σκόπια, ξεκινώντας από Δευτέρα.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Μπασμπούγ και οι συν αυτώ είχαν συναντήσεις και συνομιλίες με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς της χώρας, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι μεταρρυθμίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Επίσης, ένα καίριο θέμα των συζητήσεων ήταν και η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των δυο χωρών, καθώς και κοινές πρωτοβουλίες στον χώρο της άμυνας.
Με βάση το πρόγραμμα της επίσκεψης, η τουρκική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρος της χώρας Ιβανώφ, τον πρωθυπουργό Γκρουέφσκι και τον υπουργό Άμυνας Κοντζανόφσκι.
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος στρατηγός είπε τα εξής: «Η Τουρκία υποστηρίζει αποφασιστικά την υποψηφιότητα της «Μακεδονίας» για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Στο μέλλον η Τουρκία θα υποστηρίξει, σε όλα τα επίπεδα, την ένταξη της «Μακεδονίας», διότι αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα μόνο της «Μακεδονίας», αλλά και δικό μας πρόβλημα και εμείς θα εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα της για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».



Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP