Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡ


Ο γραπτός Τύπος στο σύνολό του, καθώς επίσης και ο ηλεκτρονικός, αναφέρονται σε χθεσινές δηλώσεις του Π/Θ Ερντογάν, ο οποίος πριν την αναχώρησή του για την Αλβανία, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το τι έχει να πει για το «Έγγραφο Καταπολέμησης της Οπισθοδρομικότητας», που είχε δημοσιευθεί στην Taraf στις 12 Ιουνίου και για το οποίο η Στρατιωτική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι, από την έρευνα που έγινε, προέκυψε πως δεν ετοιμάστηκε στο Γενικό Επιτελείο και πως δεν βρέθηκαν στοιχεία και καταγραφές σχετικά με αυτό, είπε ότι το θέμα θα διερευνηθεί την προσεχή περίοδο σε όλες του τις διαστάσεις από την πολιτική δικαιοσύνη και ότι ως κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι απαιτείται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο Ερντογάν είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι να εξετάσουμε την υπόθεση, όπου και αν είναι να φτάσει αυτή. Το σημαντικότερο βήμα, ως πολιτικό κόμμα και ως κόμμα της εξουσίας, είναι ότι καταθέσαμε τη σχετική μήνυση. Στο σημείο αυτό θα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Πιστεύω πως και οι ένοπλες δυνάμεις μας θα κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες, διότι και εκεί θα πρέπει να γίνουν τα δέοντα για να εξακριβωθεί αν έχουν γίνει τέτοιες προσπάθειες ή όχι. Όλοι μαζί πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια και να ενεργήσουμε με αλληλεγγύη, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, διότι και η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει πέρα. Μπορεί να υπάρχουν πράγματα, που γνωρίζουν και μαθαίνουν και εκείνοι, και πρέπει αυτά να γνωστοποιηθούν στις αρμόδιες Αρχές. Πρόκειται για μια υπόθεση της χώρας μας που μας αφορά όλους, για την οποία πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Βεβαίως και εμείς κάνουμε τις απαιτούμενες ενέργειες και προσπαθούμε να φθάσουμε στο σημείο, από το οποίο ξεκίνησε το θέμα αυτό».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε τι φάση βρίσκονται οι εργασίες για το νέο Σύνταγμα, ο Ερντογάν είπε: «Για το Σύνταγμα είπαμε και παλαιότερα ότι πρέπει να γίνει μια εργασία, για την οποία απαιτείται η συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων της Βουλής. Όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι δεν θα συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο. Επίσης το MHP επιφυλάχθηκε. Εφόσον οι προσεγγίσεις είναι αυτές, δεν χρειάζεται να χάνουμε το χρόνο μας. Θα συνεχίσουμε με το ισχύον Σύνταγμα».

Στο μεταξύ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπαϋκάλ σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της Στρατιωτικής Εισαγγελίας, ότι δεν προκύπτει πως το επίμαχο έγγραφο έχει ετοιμαστεί στο Γενικό Επιτελείο, κατηγόρησε τον Π/Θ λέγοντας ότι είχε εκλάβει ως γνήσιο το έγγραφο αυτό και είχε προβεί σε διάφορες κατηγορίες, αλλά δυστυχώς τώρα προκύπτει ότι δεν είναι έτσι, και ο Ερντογάν θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από την κοινωνία, διότι κατηγόρησε θεσμούς και πρόσωπα.

****
Όπως αναφέρεται από όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Μπασμπούγ, σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στο εν λόγω έγγραφο/σχέδιο, που δημοσίευσε η Taraf, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι η σχετική απόφαση της Στρατιωτικής Εισαγγελίας αποδεικνύει ότι πρόκειται για χαλκευμένο έγγραφο που δεν έχει καμία σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις, ότι αποσκοπεί στη φθορά του στρατεύματος και ότι όλοι πρέπει, μέχρι την εξεύρεση νεότερων στοιχείων, να σεβαστούν την απόφαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης.

Ο ίδιος επέκρινε τον τρόπο που τα τουρκικά ΜΜΕ κάλυψαν το θέμα, το οποίο δήλωσε ότι θα έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας [ΣΕΑ].

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP