Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ανοίγει το οδόφραγμα Λιμνίτη


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αποφάσισαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού, τη διάνοιξη του οδοφράγματος Λιμνίτη.
Το κείμενο της ανακοίνωσης του οδοφράγματος, συνοδεύεται από επτά όρους-σημεία, οι οποίοι θα διέπουν την ομαλή διακίνηση προσπώπων, αλλά και αγαθών.


Η ανακοίνωση συνοδεύεται από επτά όρους
Το πρώτο σημείο στην ανακοίνωση, σημειώνει την απόφαση των δύο ηγετών για τη διάνοιξη του οδοφράγματος, υπό τους κανόνες που διέπουν και τα άλλα οδοφράγματα.
Στο δεύτερο σημείο, επισημαίνεται ο αναβαθμισμένος ρόλος των Ηνωμένων Εθνών στο συγκεκριμένο οδόφραγμα.
Ο τρίτος όρος στην ανακοίνωση αναφέρει πως όταν θα περνούν άτομα από τα Κόκκινα, θα συνοδεύονται από άντρες της UNFICYP. Η διακίνηση προς τα Κόκκινα θα γίνεται με λεωφορεία, τα οποία θα λειτουργούν συγκεκριμένες ημέρες.
Στο τέταρτο σημείο, επισημαίνεται ότι από το Λιμνίτη θα γίνεται μεταφορά λογικής ποσότητας τροφίμων, νερού και υλικού, το οποίο δεν θα είναι στρατιωτικό.
Η ηλεκτροδότηση θα γίνει από τον πλησιέστερο σταθμό, αναφέρεται στο πέμπτο σημείο.
Σε ανθρωπιστικά θέματα αναφέρεται το έκτο σημείο, το οποίο ορίζει ότι από το οδόφραγμα θα επιτρέπεται η διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς νερού, είτε προέρχονται από ε/κ, είτε από τ/κ.
Το έβδομο σημείο, ρυθμίζει τον τρόπο που θα γίνονται γεγονότα και εκδηλώσεις στην περιοχή.
26/06/2009
ΠΟΛΙΤΗΣ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP