Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡ [2]


Ο Mehmet Ali Birand σε άρθρο του στην Posta με τίτλο «Τώρα θα μας δημιουργηθεί μεγαλύτερη σύγχυση», μεταξύ άλλων, γράφει:

Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι αυτό το έγγραφο για την καταπολέμηση της οπισθοδρομικότητας. Στο τέλος, τα πράγματα περιπλέχτηκαν ακόμη περισσότερο και, λόγω του ότι δεν βρέθηκε το πρωτότυπό του, δεν θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε ποτέ εάν είναι πλαστό ή όχι.

Η κατάσταση αυτή, όπως άλλωστε ανέφερε και ο Μπαϋκάλ, θα ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερες καπηλείες. Όποιος θέλει θα μπορεί να παράγει όποια θεωρία συνομωσίας επιθυμεί. Σε ποιον να πιστέψουμε; Πώς θα μάθουμε την αλήθεια; Ή μήπως κάποιοι μας κοροϊδεύουν;

Η υπόθεση του εγγράφου έγινε ακόμη περισσότερο περίπλοκη. Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου είναι ξεκάθαρη:

- Επειδή το έγγραφο αυτό είναι μια απλή φωτοτυπία, δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί εάν η υπογραφή του συντάκτη είναι πραγματική, ή είναι μια πλαστή υπογραφή, η οποία έχει τοποθετηθεί εκ των υστέρων επάνω σε αυτό.

[Άλλωστε είναι πολύ εύκολο, εξηγεί ο Birand, να πάρει κάποιος την υπογραφή του Πλοιάρχου και να την τοποθετήσει πάνω στο έγγραφο. Δηλαδή, η πλαστότητα ή μη του εγγράφου μπορεί να διαπιστωθεί μόνο εάν εξετασθεί το πρωτότυπο].

- Το Γενικό Επιτελείο δεν έχει εκδώσει κάποια διαταγή, σαν και αυτή που αναφέρεται στο έγγραφο. Ούτε έχει βγει κάποιο τέτοιο έγγραφο από τους υπολογιστές του Γενικού Επιτελείου. Για τους λόγους αυτούς δεν πρόκειται να διαταχθεί έρευνα εναντίον του Πλοιάρχου.

Η ανακοίνωση αυτή δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από μια μερίδα της κοινής γνώμης και θα υπάρξουν ισχυρισμοί ότι το Γενικό Επιτελείο προσπαθεί να κρύψει κάποια πράγματα. Μια άλλη μερίδα θα θεωρήσει, πάλι, το έγγραφο ως μια μεγάλη συνομωσία εναντίον του στρατού, με συνέπεια να παραγάγει άλλου είδους σενάρια.

Τη στιγμή αυτή, στο νου των ανθρώπων έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση. Οι υποψίες πολλαπλασιάσθηκαν ακόμη περισσότερο. Ουδείς πιστεύει τον άλλον?

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP