Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα μας καλεί να...μιμηθούμε την Τουρκία!!!


Φυσικά, καλά κάνει και λέει την αλήθεια ο (νέος) Αμερικάνος Πρέσβης στη χώρα μας, μπας και ξυπνήσουν ορισμένοι...απολαύστε λοιπόν μερικές από τις δηλώσεις του σχετικά με την επίσκεψη Ομπαμα στους γείτονες και την παράκαμψη της χώρας μας απ' αυτόν: "Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν καθορίζονται από άλλα γεγονότα και η Ελλάδα είναι εξίσου σημαντική στρατηγικά με την Τουρκία.

Ζητήματα όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό είναι σημαντικά,αλλά δεν πρέπει να καθορίζουν την ελληνοαμερικανική σχέση. Πρέπει να πάψουμε να αξιολογούμε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις με σημείο αναφοράς την Τουρκία. Η στρατηγική σχέση Ελλάδας- ΗΠΑ παραμένει, και ούτε πρόκειται να χρωστάμε χάρη στην Τουρκία επειδή είναι τώρα σημαντική για εμάς. Η Τουρκία αυτήν τη στιγμή έχει σχέση με το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Κουρδιστάν. Δεν πρόκειται για αγώνα μπάσκετ για να μετράμε το σκορ και να λέμε ότι σκόραρε η Τουρκία επειδή πήγε εκεί η Χ. Κλίντον. Όταν πήγε η Κλίντον στην Τουρκία δεν μίλησε μόνο για τα θέματα του Πατριαρχείου, αλλά και για την ανάγκη συνδυασμένης προσπάθειας για ένα πιο σταθερό Αφγανιστάν. H Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν μόνο τα περιφερειακά ζητήματα, αλλά και άλλα, στα οποία πρέπει να εμπλακεί,δηλαδη το Αφγανιστάν αλλά και τη Μέση Ανατολή."
Οπως βλεπετε,ο Αμερικανος Πρεσβης καθιστα σαφες οτι οσο η χωρα μας δεν συμμορφωνεται με τις πρωτοβουλιες των ΗΠΑ σχετικα με τη Μ.Ανατολη και το Αφγανισταν,τοσο θα μενει εξω απο τους πρωτοκλασατους συμμαχους των..
Για συνέχεια http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP