Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Αναβλήθηκαν οι αυριανές συνομιλίες για το Κυπριακό


Αναβλήθηκαν οι αυριανές συνομιλίες για το Κυπριακό
Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι η συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, λόγω της μετάβασης του κ. Ταλάτ για το Παρίσι.
Αναβλήθηκε η αυριανή συνάντηση, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι η συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, λόγω της μετάβασης του κ. Ταλάτ για το Παρίσι, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Διεύρυνση, Ολι Ρεν, ότι από τις έξι προτεραιότητες, που είχε θέσει για το 2009, απέμεινε αυτή του Κυπριακού, είπε ότι είναι και δική του προτεραιότητα η επίλυση του προβλήματος.

«Είναι κανείς λογικός άνθρωπος, που να μην αγωνίζεται για λύση στο Κυπριακό, εδώ και τώρα;», διερωτήθηκε ο κ. Χριστόφιας.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία των συνομιλιών συνεχίζεται και βαθαίνει και «αποτελεί καθήκον όλων μας, εάν είναι δυνατόν εδώ και τώρα να λύσουμε το Κυπριακό, στηριγμένοι σε αρχές, μέσα από την ενότητα του λαού, στηριγμένοι στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αξίες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Είπε ακόμη, ότι η λύση θα είναι συμβιβαστική «και δεν ευθύνεται ο Δημήτρης Χριστόφιας γιατί φέραμε τα πράγματα ως εδώ».

Είπε ότι για τη σημερινή κατάσταση του Κυπριακού ευθύνονται διάφοροι, «που δεν θέλω καν να αναφέρω, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ενωμένοι σε μια γροθιά, διαφορετικά θα είμαστε οι χαμένοι της ιστορίας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό».

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP