Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Στο μικροσκόπιο το θέμα της Αμμοχώστου


Να ανοίξουν εκ νέου την αναφορά για την Αμμόχωστο, αποφάσισαν οι αρμόδιοι συντονιστές των πολιτικών ομάδων στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.
Να ανοίξουν εκ νέου την αναφορά για την Αμμόχωστο, αποφάσισαν οι αρμόδιοι συντονιστές των πολιτικών ομάδων στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.
Με την απόφαση αυτή διασφαλίστηκε ότι το θέμα της Αμμοχώστου, σε συνέχεια της εγκριθείσας τον περασμένο Ιούλιο, θετικότατης έκθεσης, θα παραμείνει στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Αναφορών από την αρχή, ήδη, της νέας ευρωκοινοβουλευτικής θητείας.
Η αναφορά της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου είχε κλείσει με απόφαση του Πολωνού Προέδρου της εν λόγω Επιτροπής, Μάρτσιν Λιμπίτσκι, μετά την έγκριση της έκθεσης για την Αμμόχωστο τον Ιούλιο του 2008, η οποία αποτελούσε ηθική δικαίωση για τους εκτοπισμένους Βαρωσιώτες. Ο κ. Λιμπίτσκι, ο οποίος είχε ανεπιτυχώς επιχειρήσει με πολλαπλά διαδικαστικά τεχνάσματα να προωθήσει απαράδεκτο κείμενο, θεώρησε ότι με την έγκριση της έκθεσης έπρεπε φυσιολογικά να «κλείσει» και η αναφορά της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου.

Στηριζόμενος στα συμπεράσματα της ανωτέρω έκθεσης, που προνοούσαν επανεξέταση του θέματος από την Επιτροπή Αναφορών σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόοδος στο θέμα της Αμμοχώστου, ο ευρωβουλευτής Παναγιώτης Δημητρίου απέστειλε στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου επιστολή προς ευρωβουλευτές που είχαν ασχοληθεί με το εν λόγω ζήτημα, ζητώντας την επαναφορά του στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών. Οι ενέργειες του κ. Δημητρίου έγιναν σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό και τους κ. Λοΐζο Αυξεντίου και Κίκη Χριστοφίδη από την Κίνηση Προσφύγων Αμμοχώστου.
To αίτημα του κ. Δημητρίου τέθηκε στη χθεσινή συνάντηση από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δια των ευρωβουλευτών Sir Robert Atkins και Carlos Iturgaiz. Υποστηρικτικές εν προκειμένω υπήρξαν και οι άλλες πολιτικές ομάδες και κατά συνέπεια αποφασίστηκε όπως ανοίξει η αναφορά και εξεταστεί εκ νέου από την νέα σύνθεση της Ευρωβουλής, που θα προκύψει από τις εκλογές του προσεχούς Ιουνίου.
SHMERINH

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP