Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Yψηλόβαθμη συνάντηση μεταξύ Τουρκίας και της νέας Αμερικανικής διοίκησης πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο.


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν που είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν , ο οποίος δήλωσε,"Η Αμερικανική διοίκηση είναι πρόθυμη να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Τουρκία".
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας στα πλαίσια της 45ης Διεθνής Διάσκεψης Ασφαλείας είχε διμερείς συναντήσεις με διάφορους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Στο Μόναχο πέρα από τον Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Τζιμ Τζόουνς σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ομπάμα, με τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν και με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ.
Ο Μπαμπατζάν τόνισε τη σημασία ανταλλαγής απόψεων και στενής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας-ΗΠΑ.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε τα παρακάτω: "Η στάση μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη, εμείς ως φίλoı και στρατηγικός σύμμαχος με τις ΗΠΑ θέλουμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας σε κάθε τομέα. Διαπίστωσα την ίδια θέληση και στην Αμερικανική διοίκηση".
Σε αντίθεση με την Ελληνίδα ομόλογό του, η οποία αν και φέρει τον βαρύτιμο τίτλο της Προεδρίας του ΟΑΣΕ και είχε υποτονικές συναντήσεις, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, επέδειξε άριστες ικανότητες στις δημόσιες διεθνείς σχέσεις για την χώρα του.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP