Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Στη Ρωσία αύριο ο Γκιούλ


Αναχωρεί αύριο για τη Μόσχα ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ ως επίσημος προσκεκλημένος του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεβ.
Σημειώνεται ότι τον πρόεδρο Γκιούλ συνοδεύουν ο υπουργός εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν και επιχειρηματίες, στις συνομιλίες που θα γίνουν στα πλαίσια των συναντήσεων, θα συζητηθούν τα θέματα όπως, η ανάπτυξη καλύτερων συνεργασιών, τα περιφερειακά και διεθνή θέματα που ενδιαφέρουν και τις δύο χώρες.

Διατυπώθηκε ότι ο πρόεδρος Γκιούλ και Μεντβέντεβ θα υπογράψουν "κοινό πρωτόκολλο" που θα δώσει ώθηση στις δύο χώρες να συνεργαστούν σε μια πιο πολύπλευρη και διευρυμένη συνεργασία.
Στην Zaman διαβάζουμε ότι στα πλαίσια της επίσκεψης του πρόεδρου της Τουρκίας Αμπντούλαχ Γκιούλ στη Ρωσία που θα αρχίσει αύριο και μέχρι της 15 του τρέχοντος μηνός, περά από την Μόσχα θα έχει επαφές και στην Αυτόνομη Δημοκρατία του Ταταρστάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, τον οποίο θα συνοδεύουν ο υπουργός εξωτερικών Αλί Μπαματζάν και πολυμελής αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και οι δύο ηγέτες αργότερα θα ανακοινώσουν πολιτικό μνημόνιο όπου θα τονίζεται το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στην είδηση ακόμα διαβάζουμε πως ο Γκιούλ μετά από πρόσκληση του πρόεδρου του Ταταρστάν Σιαϊμίεφ θα επισκεφτεί το Καζάν.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP