Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.


Σαμπάχ : H γενική συνέλευση της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης ενέκρινε το πρωθυπουργικό ένταλμα διάρκειας ενός έτους για αποστολή πλοίων του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού να υπηρετήσουν στο Κόλπο του Αντέν, στα χωρικά ύδατα και στα ανοικτά της Σομαλίας, στην Αραβική Θάλασσα και στην γύρω περιοχή.
Οι ναυτικές δυνάμεις δεν θα συμμετέχουν σε πιθανές χερσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή, οι αρμοδιότητες τους συμπεριλαμβάνουν έλεγχο ύποπτων πλοίων που μπορεί να συμμετέχουν σε πειρατεία και ένοπλη ληστεία, συνοδεία και προστασία εμπορικών πλοίων, βοήθεια εμπορικών πλοίων που έχουν δεχτεί επίθεση πειρατών και ένοπλων ληστών και η σύλληψη των δραστών.

Star: Sτα πλαίσια ανάκρισης που διενεργεί το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας της Τουρκίας προσήχθησαν 7 άτομα εκ των οποίων οι 5 αξιωματικοί. Μεταξύ των προσαχθέντων από άντρες της αντιτρομοκρατικής μονάδας Άνκαρα είναι και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Μεχμέτ Μπεντρί Γκιουλτεκίν, ο οποίος μετά από εντολή του στρατιωτικού εισαγγελέα οδηγήθηκε στην διοίκηση στρατοχωροφυλακής Άγκυρας. Η είδηση αφορά την Ergenegon.
Yenişafak : Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις 24 Απριλίου ο υπουργός εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν προειδοποίησε την Αμερικανική διοίκηση σχετικά με τα γεγονότα του 1915.
Ο Μπαμπατζάν ο οποίος είχε συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της Αμερικής και υψηλόβαθμους αρμόδιους εξέφρασε την άποψη «Συνεχίζονται οι συνομιλίες μας με την Αρμενία σχετικά με τα γεγονότα του 1915. Δεν θα είναι εποικοδομητική η παρέμβαση τρίτων χωρών».
Hürriyet: Ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν ο οποίος αναφερόμενος στην περσινή επίσκεψη του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Αρμενία δήλωσε ότι είχε μεγάλη σημασία για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών και τόνισε ότι στο εγγύς μέλλον οι σχέσεις με την Τουρκία θα αναπτυχθούν περαιτέρω.
Ο Σαρκισιάν στις δηλώσεις του από το Μόναχο της Γερμανίας αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Ορεινού Καραμπάγ λέγοντας ότι δεν θέλουν πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν αλλά δεν το φοβούνται.
Akşam: Eνημερώνει σχετικά με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι οι καταγραφές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δεν αρκούν ως τεκμήριο.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP