Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

«Αγοράζουμε τα υποβρύχια που πετάει η Ελλάδα», γράφει η Χουριέτ


Αναφορά στο πρόβλημα ισορροπίας που αντιμετωπίζει το υποβρύχιο τύπου U-214 του Πολεμικoύ Ναυτικού κάνει η εφημερίδα Χουριέτ.
Η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι η Ελλάδα ήδη προσπαθεί να ξεφορτωθεί τα υποβρύχια που έχει κάνει παραγγελία από τα γερμανικά ναυπηγεία και γράφει ότι υπάρχουν συνομιλίες για τη σχετική συμφωνία μεταπώλησης στην Πολωνία.

Η Χουριέτ αναφέρει ότι και η Τουρκία έχει αγοράσει τα ίδια υποβρύχια τύπου U-214 από τα γερμανικά ναυπηγεία. Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας αγόρασε 6 υποβρύχια αξίας 2.5 δις ευρώ με οριστική παράδοση το 2015. Η Χουριέτ αναφερόμενη στο θέμα τονίζει ότι εντύπωση προκαλεί η αγορά κάποιων υποβρυχίων, τα οποία προσπαθούν να ξεφορτωθούν οι Έλληνες.
Ο συντάκτης της είδησης, Οζγκούρ Έκσι, γράφει ότι μίλησε με Γερμανούς αξιωματούχους που του ανέφεραν ότι τα υποβρύχια δεν έχουν πια κανένα πρόβλημα, απλά όλο αυτό δημιουργήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση για να ακυρώσει την αγορά ή να μειώσει την τιμή των υποβρυχίων, λόγω των δυσκολιών στον προϋπολογισμό της Ελλάδας.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP