Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Η Τουρκία συνεχίζει την πολιτική έντασης στο Αιγαίο


Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη προβαίνουν σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο σχεδόν καθημερινά, το δε Τουρκικό Γενικό Επιτελείο σε σχετικές ανακοινώσεις του «βαφτίζει» τον ελληνικό εναέριο χώρο ως διεθνή.

Ενδεικτική είναι ανακοίνωση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου που αφορά σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στις 5 και 6 Φεβρουαρίου:
«Στις 5/2/2009 τουρκικά F-16, που εκτελούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, αναχαιτίσθηκαν δύο φορές, νότια και ΝΔ της Χίου, από ελληνικά F-16, που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.
Την ίδια ημέρα τουρκικά F-16, που εκτελούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, αναχαιτίστηκαν δύο φορές, νότια και ΝΔ της Ικαρίας, από ελληνικά F-16, που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.
Επίσης, στις 6/2/2009 τουρκικά F-16, που εκτελούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, αναχαιτίστηκαν δύο φορές, δυτικά και ΒΔ της Λέσβου, από ελληνικά Μ-2000 και F-16, που απογειώθηκαν από τα αεροδρόμια της Τανάγρας και της Νέας Αγχιάλου».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP