Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Παρουσιάστηκε το πρωτότυπο του τουρκικού εκσυγχρονισμένου άρματος Leopard 2NG


Δημοσιεύτηκε η πρώτη φωτογραφία του εκσυγχρονισμένου τουρκικού άρματος Leopard 2NG προφανώς στα πλαίσια της προετοιμασίας που γίνεται για τα εγκαίνια της έκθεσης στρατιωτικού υλικού IDEF 2011 στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των τουρκικών Leopard 2 αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια της τουρκικής βιομηχανίας να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει στο παρελθόν με προοπτική την προώθηση της πρότασης της στην διεθνή αγορά αφού αρκετές χώρες διαθέτουν αρκετές εκατοντάδες Leopard 2 Α4. Κύριος εργολάβος του έργου είναι η κρατική εταιρεία Aselsan η οποία εκτός από την κατασκευή των ηλεκτροπτικών υποσυστημάτων του πακέτου του εκσυγχρονισμού είναι υπεύθυνη και για την ολοκλήρωση τους και δοκιμή τους.



Σύμφωνα με πληροφορίες που στο παρελθόν η εταιρεία έχει αποδεσμεύσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Leopard 2 περιλαμβάνει την εγκατάσταση του ΣΕΠ 3ης γενιάς (FCS NG) που ανέπτυξε η τουρκική εταιρεία και το οποίο προήλθε από τη σημαντική εμπειρία που άντλησε η εταιρεία από την ανάπτυξη του ΣΕΠ Volkan και από την εμπλοκή της στην συμπαραγωγή και εγκατάσταση του ΣΕΠ Knight MkIIΙ στα υπό εκσυγχρονισμό τουρκικά M-60.

Επιπλέον το Leo-2A4 NG έχει εξοπλιστεί με ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα περιστροφής και ανύψωσης του πύργου ενώ μία πλήρως περιστρεφόμενη τηλεχειριζόμενη πλατφόρμα με οπλισμό και αισθητήρες (Mini STAMP) θα τοποθετηθεί ακριβώς πίσω από την θύρα του πυροβολητή για την αντιμετώπιση στόχων σε μικρή απόσταση. Η θωράκιση του άρματος θα είναι σπονδυλωτή (μη τουρκικής κατασκευής) ενώ στο σκάφος θα τοποθετηθεί σε αντιναρκική θωράκιση.

Για την καλύτερη προστασία του άρματος θα εγκατασταθούν 4 αισθητήρες ακτινοβολίας Laser της Aselsan, οι οποίοι είναι ολοκληρωμένοι με τους 14 ενθυλακωμένους στην πλευρική θωράκιση εκτοξευτές καπνογόνων για την προστασία του άρματος από επερχόμενα αντιαρματικά βλήματα.

Το άρμα διαθέτει επίσης Σύστημα Διαχείρισης Μάχης, νέα περισκόπια νύκτας για τον οδηγό, κάμερα στο πίσω μέρος του πύργου, καθώς και νέες θερμικές κάμερες ημέρας/νύκτας τόσο για τον Αρχηγό του άρματος (ανεξάρτητο πανοραμικό περισκόπιο) όσο και για τον πυροβολητή (θωρακισμένη κάμερα) επιτρέποντας την εφαρμογή της τεχνικής hunter-killer με τον Αρχηγό να εντοπίζει το στόχο και ενώ αυτός ψάχνει για άλλους στόχους, ο πυροβολητής αναλαμβάνει την στόχευση και εξουδετέρωση του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP