Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Τώρα σχεδιάζουν να …χτίσουν νησί στο Μαρμαρά οι Τούρκοι


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

- Μετά το “τρελό σχέδιο” του Ερντογάν για την κατασκευή της “Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης” ο υπουργός μεταφορών της γειτονικής χώρας, ανακοίνωσε οτι θα χτιστεί και ενα νησί στη μέση της θάλασσας του Μαρμαρά , οπου οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν για πικνικ. Ο τούρκος υπουργός μεταφορών Μεταφορών Μεχμέτ Χαμπίπ Σολούκ, ανακοίνωσε οτι απο το έργο της “Διώρυγας της Κων/πολης” θα υπάρξουν μπάζα εκατομμυρίων κυβικών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του νησιού στο Μαρμαρά, αλλά και του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

“Με το σχέδιο αυτό θα δημιουργήσουμε και ενα νησί στο Μαρμαρά όπου οι πολίτες μας θα μπορούν να πηγαίνουν για να ξεκουραστούν.” δήλωσε ο υπουργός χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. Ο Μεχμέτ Χαμπιπ Σολούκ, ανακοίνωσε επισης οτι θα κατσκευαστεί και ενα νέο αεροδρόμιο στην Κωσνταντινούπολη ” σχεδιάζουμε ενα νεο αεροδρόμιο που η δυναμικότητα του θα ξεπερνά τους 60 εκατομμυρια επιβάτες” τόνισε ο ίδιος.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως όλες οι μελέτες για τα έργα αυτά θα είναι έτοιμα σε περίπου 2 χρόνια. Ο Μεχμέτ Χαμπιπ Σολούκ δήλωσε επίσης, πως οταν κατασκευαστεί η “Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης” δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της αύξησης της τιμής της διέλευσης απο τα Στενά του Βοσπόρου. ” Μπορεί να έρθει το θέμα της αύξησης της τιμής της διέλευσης” τόνισε και ισχυρίστηκε πως η Τουρκία έχει αυτό το δικαίωμα σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ.

onalert

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP