Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Καταρρέουν και ισοπεδώνουν εκκλησίες -Η σύζυγος Έρογλου ιδιοκτήτρια εκκλησίας 700 ετών.


εκκλησίες και μοναστήρια οι Τούρκοι στα κατεχόμενα. Τις τελευταίες ημέρες ήλθαν στο προσκήνιο περιπτώσεις, οι οποίες είτε καταστράφηκαν από τους Τούρκους είτε αφέθησαν στον χρόνο και κατέρρευσαν. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το παρεκκλήσι της Αγίας Θέκλας το οποίο βρισκόταν στις ακτές του κατεχόμενου χωριού Βοκολίδα κατεδαφίστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα με μπουλντόζα.

Το παρεκκλήσι, όπως αναφέρεται σχετικό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Γενί Ντουζέν, κατεδαφίστηκε επειδή θεωρήθηκε επικίνδυνος ένας από τους τοίχους του. Αναφέρεται ότι το παρεκκλήσι βρισκόταν δίπλα από το παράνομο ξενοδοχείο «Η Κιβωτός του Νώε» το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τον ερχόμενο μήνα. Μετά από καταγγελία της ‘’διεύθυνσης’’ Βακουφίων και του ‘’τμήματος αρχαιοτήτων’’, η λεγόμενη αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του μηχανοδηγού της μπουλντόζας «για διευκόλυνση των ερευνών».

Εξάλλου, σε χθεσινό δημοσίευμά της, η εφημερίδα «Κίπρις» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εκκλησία και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο κατεχόμενο χωριό Μύρτου της επαρχίας Κερύνειας, τα οποία εάν δεν επιδιορθωθούν θα καταρρεύσουν σύντομα.

Σύμφωνα με τον πρώην «κοινοτάρχη» της Μύρτου, Σεϊφί Τουνελτζί, η εν λόγω εκκλησία, ήταν η πρώτη ορθόδοξη εκκλησία που ανεγέρθηκε στην περιοχή και πρόσθεσε ότι επί «προεδρίας» Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, είχαν αρχίσει κάποιες πρωτοβουλίες για την αναστήλωση της εκ μέρους της ε/κ πλευράς.

Όμως, υποστήριξε ο παράνομος λεγόμενος κοινοτάρχης, εξαιτίας κάποιων διαφωνιών εντός της Εκκλησίας της Κύπρου, δεν υπήρξε συνέχεια, παρά το γεγονός ότι είχε δοθεί άδεια από τις «αρχές» του ψευδοκράτους για επιδιόρθωση της εκκλησίας και του μοναστηριού.

Η σύζυγος Έρογλου ιδιοκτήτρια εκκλησίας
ΜΙΑ αρκούντως ενδιαφέρουσα είδηση είδε το φως της δημοσιότητας στα κατεχόμενα. Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» σχολιάζει είδηση που δημοσιεύτηκε στο εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΟΛΙ» σύμφωνα με την οποία η σύζυγος του κατοχικού ηγέτη, Μεράρ Ερογλου είναι ιδιοκτήτρια της έκτασης όπου βρίσκεται και ο Καθεδρικός Ναός Αγιος Νικόλαος της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Η εφημερίδα διερωτάται στο δημοσίευμά της πώς είναι δυνατόν η κ. Ερογλου να είναι ιδιοκτήτρια μιας έκτασης, στην οποία υπάρχει εκκλησία 700 ετών.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 05/05/2011

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP