Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

Παραδόθηκε στο τουρκικό Ναυτικό το δεύτερο περιπολικό τύπου YTKB-400, το P1201 Karaburun


Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα ναυπήγησης των 16 περιπολικών του τουρκικού Ναυτικού τύπου YTKB-400. Πρόσφατα παραδόθηκε στο τουρκικό Ναυτικό το δεύτερο πλοίο της παραγγελίας το P1201 TCG Karaburun ακολουθώντας την παράδοση του P1200 TCG Tuzla.

Το νέο πλοίο θα έχει ως έδρα του την ναυτική βάση της Φώκαιας η οποία φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος των μικρού μεγέθους αποβατικών πλοίων του τουρκικού Ναυτικού καθώς και την Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Το νέο πλοίο είναι εξοπλισμένο κατάλληλα για την αντιμετώπιση υποβρυχίων και υποβρύχιων καταδρομών ενώ αποστολή του είναι η προστασία της ναυτικής βάσης, η δημιουργίας μίας προστατευτικής ζώνης στην ευρύτερη περιοχή πλησίον της βάσης και των διόδων εξόδου του τουρκικού Ναυτικού από τις βάσεις του.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το σύνολο των 16 πλοίων πρόκειται να παραδοθεί το 2015 αν και η μέχρι τώρα εξέλιξη του προγράμματος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενα τα πλοία να παραδοθούν στο τουρκικό Ναυτικό νωρίτερα. Το περιπολικό τύπου YTKB-400 έχει μήκος 55,75 μέτρα, πλάτος 8,90 μέτρα, εκτόπισμα (πλήρες φορτίο) 395 τόνων, βύθισμα 2,65 μέτρα, μέγιστη ταχύτητα πλεύσης 25 κόμβων σε κατάσταση θαλάσσης 2 και συνεχόμενη μέγιστη ταχύτητα 22 κόμβους. Η αυτονομία του πλοίου με ταχύτητα πλεύσης 14 κόμβων φτάνει τα 1.000 νμ.

Το σκάφος προωθείται από 2 κινητήρες ντίζελ MTU 16V400M90 (3.700 ίππους) που δίνουν κίνηση σε δύο προπέλες σταθερού βήματος, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι της γερμανικής Renk. Ο εξοπλισμός του τουρκικού σκάφους είναι ιδιαίτερα βαρύς και περιλαμβάνει ένα διπλό πυροβόλο 40mm OTO Melara Twin Compact Gun, δύο βαριά πολυβόλα των 12,7 χλστ STAMP, ένα εξαπλό εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών ρουκετών της Aselsan στην πρύμνη καθώς και βόμβες βυθού.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του YTKB-400 περιλαμβάνει σύμφωνα με τουρκικές πηγές, Σύστημα Διαχείρισης Μάχης AMICOS της Aselsan, Sonar χαμηλής συχνότητας, DGPS, μετεορολογικό αισθητήρα, X-Band Radar ναυσιπλοΐας της Aselsan, ηλεκτροπτικό σύστημα θερμικής απεικόνισης πολλαπλών ρόλων (ναυσιπλοΐα, επιτήρηση, έρευνα και διάσωση, αυτόματη παρακολούθηση στόχων, αναγνώριση στόχων και στόχευση) AseFLIR 200, καθώς και ηχοβολιστικό σύστημα υψηλής ανάλυσης ιδανικό για την επιτήρηση κλειστών παράκτιων περιοχών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP