Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

Ύποπτη βαλίτσα απέναντι από το τουρκικό προξενείο


Μια σκούρα μπλε μεγάλη βαλίτσα που εντοπίστηκε να βρίσκεται εγκαταλειμμένη στο πεζοδρόμιο πολυοόροφης οικοδομής σε ακτίνα 70 μέτρων από την είσοδο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, κινητοποίησε τις αστυνομικές αρχές που απέκλεισαν το χώρο κι έβαλαν φρουρά απαγορεύοντας την διέλευση πεζών. Πολλά τα σενάρια σχετικά με το περιεχόμενό της μέχρι να εξερευνηθεί. Αναζητήθηκε ο κάτοχός της, αλλά δεν βρέθηκε.

Επί τόπου έφτασε ο διοικητής ασφαλείας, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ κλήθηκε στο επίμαχο σημείο ειδικός πυροτεχνουργός με τον εκπαιδευμένο σκύλο για εκρηκτικά. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και η ετοιμότητα μεγάλη, ενώ όλες οι σχετικές κινήσεις έγιναν διακριτικά.

Ο πυροτεχνουργός έφτασε μέσα σε μισή ώρα με ένα λευκό λαμπραντόρ που μύρισε την βαλίτσα, αδιαφόρησε παντελώς και αμέσως έληξε ο «κόκκινος συναγερμός». Η ακίνδυνη όπως φάνηκε βαλίτσα ανοίχθηκε και είχε μόνο καλοσιδερωμένα πουκάμισα κι ρούχα άγνωστο ποιος αφηρημένος την ξέχασε στο πεζοδρόμιο. Πάντως υπάλληλοι του προξενείου και μειονοτικοί δημοσιογράφοι έσπευσαν.

«Ο Χρόνος» εξασφάλισε το σχετικό φωτογραφικό υλικό, αφού βρέθηκε στο συμβάν και κατέγραψε την όλη προσπάθεια. Τελικά, η «ύποπτη» βαλίτσα δεν είχε τίποτα ύποπτο. Τέλος καλό όλα καλά. Οι κάτοικοι που έβλεπαν τις σχετικές κινήσεις έλεγαν ότι δεν γίνονται τέτοια πράγματα αλλά είναι καλό να λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να ξεκαθαριστεί το θέμα

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=67600

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP