Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

Ασιήκκαλης, Κασπαρής, Θουκής, Ψαράς, Χατζηνικολάου, Μουστάκας: ΑΘΑΝΑΤΟΙ


Κηδεύτηκαν οι ήρωές μας… Στην εποχή του εθνομηδενισμού και της απο-ιεροποίησης της ζωής, γεγονότα σαν τα παρακάτω, περνούν απαρατήρητα. Έτσι θέλει το σύστημα, ώστε ο κόσμος να μην έχει σύμβολα και θύμισες, που θα υπονομεύουν την προσπάθεια επιβολής της λήθης. Στις 20 Απριλίου, κηδεύθηκαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Καϊμακλί, τα οστά του αγνοούμενου από το 1974 ΗΡΩΑ Κωστάκη Ασιήκκαλη, στρατιώτη του 251 Τάγματος Πεζικού της Κερύνειας. Τα οστά του, βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο τουρκικό χωριό Τζιάος και ταυτοποιήθηκαν.

Είχε προηγηθεί στις 17 Απριλίου, η κηδεία των οστών του στρατιώτη του ιδίου τάγματος, Χαράλαμπου Κασπαρή, στον Οίκο Μαραθάσας, η κηδεία των οστών του Κυριάκου Στυλιανού Θουκή στην Πάχνα και του Κώστα Ψαρά από το Πέλλαπαϊς, στην Κάτω Δευτερά. του 23ετούς απ’ το σκλαβωμένο Πέλλαπαϊς Κώστα Α. Ψαρά.

Των δύο τελευταίων τα οστά βρέθηκαν σε καμίνι κοντά στο τουρκοκρατούμενο σήμερα Συγχαρί, όπως και τα οστά των Σταύρου Χατζηνικολάου από την Αγία Βαρβάρα και του Γιώργου Μουστάκα από την Κερύνεια.
Η κηδεία των δύο τελευταίων, θα γίνει σύντομα. ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΛΙΝΕΙ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΟ ΓΟΝΥ. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ

elkosmos.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP