Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Η Sikorsky νικήτρια του τουρκικού προγράμματος ελικοπτέρων


Νικήτρια του διαγωνισμού ελικοπτέρων της Τουρκίας αναδείχθηκε η αμερικανική Sikorsky, με την αξία του συμβολαίου να ανέρχεται στα 2,4 δις ευρώ. Η αμερικανική εταιρεία Sikorsky αναδείχθηκε νικήτρια του προγράμματος μεταφορικών ελικοπτέρων της Τουρκίας, με το ελικόπτερο Τ-70 που είναι η τουρκική έκδοση του S-70. Ο συνολικός τους αριθμός θα ανέλθει στα 109 με 12 επιπλέον ως προαίρεση. Το συνολικό κόστος του προγράμματος θα ανέλθει στα 2,4 δις ευρώ περίπου.

Η ανακοίνωση έγινε πριν λίγες ώρες στην τουρκική πρωτεύουσα από τον υπουργό Άμυνας, Βετσντί Γκιονούλ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν και τον Α/ΓΕΕΘΑ Ισίκ Κοσανέρ.Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αριθμός των ελικοπτέρων να φτάσει τα 600 στο μέλλον.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα καθοριστούν σε μετέπειτα συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, η αρχική συμφωνία περιλαμβάνει τη συμπαραγωγή των Τ-70. Χρήστες του θα είναι πέρα από το στρατό, η αστυνομία και η υπηρεσία δασών, και θα χρησιμοποιηθεί σε αποστολές μεταφοράς στρατευμάτων, έρευνας και διάσωσης, εκκένωσης τραυματιών και ηλεκτρονικού πολέμου.

Το ελικόπτερο S-70i, στο οποίο βασίζεται η τουρκική έκδοση, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 195 κόμβων, μέγιστη διατηρούμενη ταχύτητα 149 κόμβων, με ακτίνα δράσης 250 ν.μ. Το πλήρωμα αποτελείται από δύο χειριστές και μεταφέρει συνολικά 11 άτομα.

Το πιλοτήριο θα είναι πλήρως ψηφιακό, με τέσσερις οθόνες MFD (Multi-Function Displays), σύστημα παρακολούθησης του αναγλύφου, διπλό ψηφιακό σύστημα ελέγχου πτήσης, δύο κινητήρες General Electric T700-GE-701D, βοηθητική μονάδα ισχύος, δύο αυτοσφραγιζόμενες δεξαμενές καυσίμου των 1.363 λίτρων, σύστημα ανίχνευσης πυρκαϊάς, πιλοτήριο συμβατό με Διόπτρες Νυχτερινής Παρατήρησης και πλειάδα άλλων συστημάτων.

www.defencepoint.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP