Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

«Ο Ερντογάν είναι ο δεύτερος Ατατούρκ» Διθύραμβοι από Βρετανό, μέλος της μικτής επιτροπής Τουρκίας - Ε.Ε.


ΤΟ ΜΕΛΟΣμικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Τουρκίας- Ε.Ε., Βρετανός Αndrew Duff, εκφώνησε την εναρκτήρια ομιλία σε πάνελ με θέμα «Να σπάσουν τα καλούπια μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας και να δημιουργηθούν γέφυρες» το οποίο διοργάνωσαν από κοινού η ομάδα φίλων της Τουρκίας του στο Ευρωκοινοβούλιο και η συνομοσπονδία επιχειρηματιών και βιομηχάνων Τουρκίας (ΤUSΚΟΝ).

Ο Duffστην ομιλία του ανέφερε ότι η Τουρκία, με το να προσδίδει βαρύτητα στο Κυπριακό αντί στην ενταξιακή της πορεία, διαπράττει ένα ιστορικό λάθος. Πρόσθεσε ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας βρίσκεται σε αδιέξοδο και ζήτησε όπως αρχίσει μια διαδικασία για επανατοποθέτηση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και Ε.Ε. σε νέα βάση.

Ο Duffανέφερε επίσης ότι θεωρεί τον Ερντογάν ως ένα δεύτερο Ατατούρκ. «Όπως ο Ατατούρκ, έτσι και ο Ερντογάν έχει θάρρος και αυτοπεποίθηση. Ο Ερντογάν, όσο κι αν δεν είναι κεμαλιστής, υπερασπίζεται ένθερμα το τουρκικό κράτος. Στις προτεραιότητές του, η Κύπρος προηγείται της Ε.Ε.. Όμως, η Τουρκία, δίδοντας βαρύτητα στην Κύπρο αντί στην ενταξιακή της πορεία, διαπράττει ένα ιστορικό λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ετήσια έκθεση της Ομάδας επαφής με τους Τ/κ.

Στο μεταξύ, η τ/κ εφημερίδα Χαβαντίς σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την ετήσια έκθεση της Ομάδας επαφής με τους Τ/κ, στην οποία γίνεται αναφορά στον Κανονισμό του απευθείας εμπορίου και την απομόνωση των Τ/κ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η έκθεση παρέχει στήριξη στον εν λόγω Κανονισμό, ενώ σημειώνεται ότι για το έτος 2011 η Ομάδα θα δώσει έμφαση στα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τον αθλητισμό στο ψευδοκράτος.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 02/04/2011

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP