Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η Ιαπωνία δεν δίδαξε τίποτα σε Μόσχα και Άγκυρα. Επιμένουν για πυρηνικά!


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Oı Ρώσοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις εργασίες κατασκευής του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία, μια επένδυση που σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman θα ξεπεράσει τα 20 δισ. δολάρια. O υπεύθυνος του έργου κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Ακκουγίου Σερκέι Μπογιάρκιν, που είναι μέλος του διοιηκητικού Συμβουλίου της Rosatom που θα λειτουργεί τον πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία, μίλησε στον για τα σχέδια της εταιρείας.

Ο Μπoγιάρκιν, υποστήριξε οτι ο πυρηνικός σταθμός του Άκκουγιου, θα είναι ο πιο ασφαλής στον κόσμο και οτι θα αντέχει σε σεισμούς μεγέθους 9 Ρίχτερ. Ο ίδιος υποστήριξε οτι ο συγκεκριμένος πυρηνικός σταθμός δεν θα πάθει καμία ζημιά ακόμη και σε περίπτωση που πέσει κάποιο αεςροσκάφος πάνω στον αντιδραστήρα!

Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε οτι ο πυρηνικός αντιδραστήριας στη Φουκοσίμα ήταν παλιός, οτι ο σταθμός αυτός είχε σχεδιαστεί πριν απο 50 χρόνια και είχε κατασκευαστεί πριν απο 40 χρόνια.
Ενω ο ίδιος υποστηρίζει πως στον πυρηνικό σταθμό του Άκκουγιου θα υπάρχουν παθητικά συτήματα ασφαλείας, που θα λειτουργούν ακόμη και σε περίπτωση της διακοπής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Μπογιάρκιν δήλωσε πως όταν ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας του Άκκουγιου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, θα εργάζονται περίπου 2000 άνθρωποι και τονίζει οτι η τοπική οικονομία της Μερσίνης θα ενισχυθεί σημαντικά.

onalert.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP