Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πατριάρχης Βαρθολομαίος:"Εμείς δεν έχουμε δικαιώματα θεολογικής Παιδείας".


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Συγκίνηση προκάλεσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας , στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωσνταντινούπολη Πόλη, στο ιστορικό Σισμανόγλειο, η πρώτη επίσημη προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Η Σιωπηλή Σχολή». Ενα ντοκιμαντέρ που υλοποίησε το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) με αφορμή την 50ή επέτειο από την αποφοίτηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Στην ομιλία του, στην εκδήλωση ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε το παράπονο του για το οτι η Θεολογική Σχολή παραμένει ακόμα κλειστή και οτι οι τουρκικές αρχές δεν έχουν κάνει κάτι ακόμα για την επαναλειτουργία της. " Άραγε δεν έχουμε εμείς στοιχειώδη δικαιώματα θεολογικής παιδείας στη δημοκρατική Τουρκία;" αναρωτήθηκε. Το ντοκιμαντέρ είχε ως θέμα την ιστορία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους , ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε πως ελπίζει, οτι ελπίζει πως κάποια απόφαση για τη Θεολογική Σχολή θα μπορεί να παρθεί μετά τις εθνικές εκλογές της Τουρκίας, τον Ιούνιο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε και τις ευχές για τα γενέθλιά του, που όμως δεν μπορούσε να τα γιορτάσει καθώς γεννήθηκε 29 Φεβρουαρίου.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=8&art_id=3639

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP