Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κατεχόμενα: Τούρκοι μαφιόζοι πίσω από την επίθεση σε εφημερίδα


Νονοί της τουρκικής μαφίας κρύβονται πίσω από την επίθεση στην εφημερίδα Αφρίκα και το δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ όπως υποστηρίζει σε πρωτοσέλιδο της. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή (25/2) ακούστηκαν πυροβολισμοί στην είσοδο των γραφείων της Αφρικα ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στην πόρτα κολλημένο ένα απειλητικό μήνυμα κατά του Λεβέντ ο οποίος είναι πρόεδρος της πολιτικής κίνησης "Γιασεμί". Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με τίτλο "Ιδού η παραδοχή" μεταδόθηκε από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης στα κατεχόμενα αλλά και στην Τουρκία.


Το δημοσίευμα κάνει λόγο για επίθεση από νονούς της τουρκικής μαφίας που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή ανάμεσα στην Τουρκία και τα κατεχόμενα.
"Ο αδελφός του Αρίντς και ο υπόδικος Ισμέτ Φελέκ είναι προστατευόμενοι του ΑΚΡ και εμείς τους θεωρούμε τώρα αυτούς ευθέως υπεύθυνους", αναφέρει ο Σενέρ Λεβέντ στο τελευταίο άρθρο του.
Ο αρχηγός της μαφίας είναι ο Ισμέτ Φελέκ ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει αδελφό του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Ουμίτ Ντογκάι Αριντς. Ο Φελέκ αυτό το διάστημα βρίσκεται σε σωφρονιστικό ίδρυμα της γειτονικής χώρας και αναμένεται να δικαστεί.
Μια μέρα πριν, η εφημερίδα ενημερώθηκε από τον αδελφό του υπόδικου πως πίσω από την επίθεση ήταν ο Φελέκ ενώ στο πρωτοσέλιδο υπάρχει φωτογραφία του μαφιόζου μαζί με τον αδελφό του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης.
Πριν από λίγους μήνες άλλωστε ο δημοσιογράφος είχε δημοσιεύσει στοιχεία για τις δραστηριότητες του Φελέκ και του Αρίντς.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας συμπίπτει με το συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη (2/3) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει επιβάλλει το καθεστώς Έρογλου.


cosmo

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP