Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Η Βεγγάζη στον έλεγχό μας",γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

" O πρώτος τούρκος πρωθυπουργός στο Ιρακινό Κουρδιστάν" είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Radikal που κάνει αναφορά στην επίσκεψη του Ερντογάν στο Ιράκ. Σύμφωνα με την εφημερίδα με την επίσκεψη αυτή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει τρία σημαντικά βήματα. Το πρώτο βήμα έγινε ο πρώτος τούρκος πρωθυπουργός που μίλησε στο Κοιβοβούλιο του Ιράκ, με τη σημερινή του επίσκεψη στο Νετζέφ θα επισκεφθεί σον ηγέτη των σιιτών Σιστάνι και τρίτον θα συναντηθεί με τον ηγέτη των Κούρδων του Βορειου Ιράκ Μπαρζανί.

H εφημερίδα STAR έχει τίτλο " ο έλεγχος στη Βεγγάζη περνά στα χέρια της Τουρκίας" και γράφει πως η Άγκυρα που με τις πιέσεις της κατάφερε να φέρει τη διοίκηση των αεροπορικών επιδρομών στη Σμύρνη, θα εξασφαλίσει την ασφάλεια του λαού της Βεγγάζης. Η ίδια εφημερίδα φιλοξενεί τις δηλώσεις του Ερντογάν που τονίζει " δεν θα είμαστε η χώρα που θα ρίχνει βόμβες , αλλά η χώρα που θα δημιουργεί ασφάλεια στο λαό της Λιβύης"

" Yποδοχή σαν ένα μεγάλο συλλαλητήριο" είναι ο τίτλος της Sabah που κάνει αναφορά στην επίσκεψη Ερντογάν στο Ιράκ. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως τον τούρκο πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης τον υποδέχθηκαν χιλιάδες Ιρακινοί που κρατούσαν και τουρκικές σημαίες. Η Sabah γράφει πως η σημερινή επίσκεψη του Ερντογάν στο Βόρειο Ιράκ έχιε μεγάλη σημασία και απο οικονομική αλλά και απο πολιτική άποψη.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=8&art_id=4489

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP