Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

«ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ


Γιάννης Νάκος

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε για μία ακόμη φορά τα δόντια της στο άλλοτε πανίσχυρο στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας, προχωρώντας στη σύλληψη τουλάχιστον 133 αξιωματικών, οι οποίοι είναι ήδη κατηγορούμενοι για την υπόθεση Εργκενεγκόν, δηλαδή τη συνωμοσία Κεμαλιστών στρατιωτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και άλλων να προκαλέσουν αστάθεια για να δικαιολογήσουν την ανατροπή της κυβέρνησης μέσω της διενέργειας «εθνοσωτήριου» στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Από τους 196 ενεχόμενους στην υπόθεση Εργκενεγκόν οι 167 παρίσταντο στην ακροαματική διαδικασία στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης όπου και 133 συνελήφθησαν αμέσως.

Ανάμεσά τους βρίσκονται υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί όπως ο στρατηγός Τσετίν Ντογάν, ο ναύαρχος Οζντέν Ορνέκ και ο πτέραρχος Ιμπραχίμ Φιρτινά, πρώην επικεφαλής του τουρκικού ναυτικού και της αεροπορίας αντίστοιχα.
Οι 106 από τους 133 συλληφθέντες είναι εν ενεργεία αξιωματικοί, πράγμα επίσης αδιανόητο κάποτε για την Τουρκία.

Το αποτέλεσμα είναι πως από την Παρασκευή μέχρι και τώρα, η είδηση των συλλήψεων μονοπωλεί τα τουρκικά ΜΜΕ και η κυβέρνηση Ερντογάν έχει κερδίσει περισσότερους επικοινωνιακούς «πόντους» παρά ποτέ.

elzoni

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP