Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Άνω κάτω ο Τουρκικός στρατός λόγω ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑΣ


Oι συλλήψεις πρωην στρατηγών αλλα κυρίως των ενεργεία αξιωματικών του τουρκικού στρατού, με την κατηγορία συμμετοχής στο σχέδιο «Βαριοπούλα» αλλάζει όλη τη δομή στην πυραμίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Καθώς όσοι αξιωαμτικοί συνελήφθησαν χάνουν τη δυνατότητα της προαγωγής. Ανάμεσα στα ονόματα που χάνουν αυτή τη δυνατότητα είναι και το όνομα του στρατηγού Κορκούτ Όζαρσλαν ο οποίος θεωρούνταν ως πιθανό πρόσωπο που θα γίνει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων το 2017. Αν ο ίδιος θα έπαιρνε προαγωγή το 2015 θα γίνονταν αρχηγός του Στρατού Ξηράς και το 2017 θα αναλάμβανε τα ηνία του τουρκικού στρατού το 2017.


Σύμφωνα με τους κανονισμούς του τουρκικού στρατού όσοι συλλαμβάνονται με κάποια κατηγορία ακόμη και αν αφεθούν ελέυθεροι, δεν μπρούν να πάρουν προαγωγή.
Με τα σημερινά δεδομένα 10 αξιωματικοί, ανάμεσα τους αντιστράτηγοι, αντιναύαρχοι, οι οποίοι συνελήφθησαν περίμεναν την προαγωγή τους. Τώρα αναγκαστηκά θα βγουν απο την «πυραμίδα» και στη θέση τους θα προαχθούν άλλοι.
Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, κάθε δίκη στην Τουρκία ολοκληρώνεται σε περίπου 4-5 χρόνια, έτσι οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί θα αναγκαστούν να πεεριμένουν την ετυμηγορία για να μπορέσουν να προαχθούν. Επίσης η εν εννεργεία αξιωματικοί ενδέχεται να παφθούν απο τα καθήκοντα τους μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη της «Βαριοπούλας». Σε περίπτωση που το αποφασίσει αυτό ο Υπουργός Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ, τότε θα έχουν και οικονομικές επιπτώσεις, καθώς θα περικοπεί το 1/3 του μισθού τους.!


onalert

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP